18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlb-albaştrii trec la treabă de astăzi. Vezi lotul care face deplasarea în Antalya

Alb-albaştrii trec la treabă de astăzi. Vezi lotul care face deplasarea în Antalya

Gata vacanţa pentru Universitatea Craiova! Staff-ul tehnic, cu Laurenţiu Reghecampf în frunte, va striga „catalogul“ astăzi, în jurul orei 10.00, în incinta bazei sportive „Ilie Balaci“ din Lunca Jiului. La ora 11.00 va avea loc primul antrenament din 2022. Va fi o şedinţă de pregătire scurtă, de reacomodare la efort, urmată de masa de prânz şi puţină odihnă.

La ora 15.00 este programată plecarea spre Aeroportul Internaţional Craiova, de unde se va zbura cu un charter spre Antalya. Cartierul general al oltenilor va fi la Gloria Sports Arena, un complex dedicat sportivilor cu terenuri gazonate, săli de forță și de recuperare și un stadion cu pistă de atletism. Condiţiile sunt, ca de obicei, de cinci stele, astfel că pregătirea centralizată se va desfășura la cel mai înalt nivel.

Laurenţiu Reghecampf şi membrii staff-ului său au la dispoziţie două săptămâni să-i aducă pe alb-albaştri la cea mai bună formă fizică şi să regleze totodată jocul. În acest interval Universitatea Craiova va susţine şi trei partide de verificare. Primele două adversare se cunosc deja. Pe 9 ianuarie „leii“ o vor pe întâlni Paksi FC (Ungaria), iar pe 14 ianuarie pe FC Baník Ostrava (Cehia). Cel de-al treilea amical al iernii va avea loc pe 16 ianuarie, dar oponenta nu a fost încă stabilită.

Update: Iată lotul care va face deplasarea în Antalya

Aceasta este lista jucătorilor care fac deplasarea în cantonamentul din Turcia:

portari: Mirko Pigliacelli, David Lazar, Denis Rusu, Alexandru Bunea;
jucători de câmp: Nicușor Bancu, Denis Benga, Marius Constantin, Ionuț Mitran, Paul Papp, Vladimir Screciu, Ștefan Vlădoiu, Bogdan Vătăjelu, Bogdan Brășfăleanu, Mihai Căpățînă, Alexandru Crețu, Lyes Houri, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, David Sala, Ionuț Vînă, Gustavo Di Mauro, Ștefan Baiaram, Ante Roguljic, Alberto Călin, Alexandru Cîmpanu, Andrei Ivan, Elvir Koljic, Jovan Markovic și Atanas Trică-Balaci.

Accidentat, Valerică Găman va rămâne acasă și se va recupera.

Jucătorii a căror situație este neclară sunt Antoine Conte, Matteo Fedele, Mihai Bălașa, Antoni Ivanov și Mihai Roman.

Mihai Rotaru a schimbat obiectivul

Cum Universitatea Craiova a avut un parcurs oscilant, atât ca rezultate, cât şi ca joc, iar distanţa faţă de liderul CFR Cluj este foarte mare, conducătorii olteni au „recalculat“ obiectivele alb-albaştrilor. Astfel, acţionarul Ştiinţei, Mihai Rotaru, s-a arătat nemulţumit de cele reuşite până acum şi a punctat că îşi doreşte locul 3 şi câştigarea Cupei României.

„Ca să ne uităm la vârf, trebuie să scoatem capul, dar noi nu-l scoatem, suntem cu capul sub pământ. Au fost șapte meciuri cu rezultate nefavorabile. Poți să spui că a fost ghinion, dar sunt șapte meciuri legate fără victorie! Trebuie să tragem linie și să o luăm de la capăt! Se pleacă în cantonament și sperăm să fie altfel din perspectiva rezultatelor”, a spus Mihai Rotaru, la Digi.

„Noi ne batem la podiumul campionatului, la locul trei, și la Cupa României. Acestea sunt obiectivele Universității Craiova! Locul trei, câștigarea Cupei României și calificarea într-o cupă europeană, Conference League, că nu putem spera la Champions League dacă terminăm pe locul trei”, a completat finanţatorul Ştiinţei.

„Vrem să aducem jucători pe două-trei posturi“

Conducătorul Universităţii Craiova a explicat că îşi doreşte să întărească lotul lui Laurenţiu Reghecampf, pentru ca lucrurile să revină pe făgaşul cel bun.

„Vrem să aducem jucători pe două-trei posturi. Căutăm un fundaș central, un jucător care să acopere linia din față, în special benzile, și, eventual, un mijlocaș defensiv. Nu vrem să aducem jucători în funcție de momentul în care ne aflăm. Noi aducem pentru a întări echipa. Ne uitam după jucători și dacă eram pe primul loc. Vrem să progresăm, să fim mai buni. Important este un fundaș central, pentru că Găman este accidentat. Îl apreciem pe Daniel Celea (fundașul central al Chindiei Târgoviște – n.r.), dar nu facem transferuri prin presă. Nu discutăm despre jucători aflați sub contract, nu vom discuta niciodată aspectele astea“, a spus Mihai Rotaru.

Campionatul Ligii 1 se reia cu etapa 22, care este programată în intervalul 22-24 ianuarie. Universitatea Craiova revine în iarbă pe 22 ianuarie, pe teren propriu, cu un joc împotriva formaţiei Rapid.
Ştiinţa a încheiat anul 2021 pe locul 5 în Liga 1, fiind calificată şi în semifinalele Cupei României.

Citeşte şi: LaLiga / Real Madrid şi-a dezamăgit fanii la primul meci din noul an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS