10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova – FCSB / Fanii, alături de „lei“ tot meciul! Dați totul și luați totul!

Universitatea Craiova – FCSB / Fanii, alături de „lei“ tot meciul! Dați totul și luați totul!

Universitatea Craiova o întâlnește duminică, de la ora 20.15 (nu de la 20.30, cu era stabilit inițial – n.r.) pe FCSB. Derbiul de pe stadionul „Ion Oblemenco“ contează pentru etapa a 17-a din Liga 1. O victorie a alb-albaștrilor ar menține formația antrenată de Laurențiu Reghecampf, cu șanse bune, în cursa pentru titlul mult visat.

Confruntarea din „Templu“ va fi arbitrată de Horațiu Fesnic (Cluj), ajutat de asistenții Valentin Avram (București) și Alexandru Cerei (Cluj). Al patrulea oficial va fi Cătălin Popa (Pitești). Observator din partea CCA va fi Cornel Sorescu (Pitești). La rândul său, LPF l-a desemnat observator pe Paul Cazan (București).

Suporterii pot sta TOT MECIUL!

„Leii“ din teren vor avea alături TOT MECIUL și o parte dintre suporteri. Tribunele au voie să găzduiască doar 30% din capacitate, având acces doar fanii vaccinați sau trecuți prin boală.

„90 DE MINUTE PE STADION! 90 DE MINUTE PENTRU ȘTIINȚA!

Veste excelentă înaintea duelului cu FCSB: suporterii care vor participa la derbiul din această seară nu mai sunt nevoiți să plece acasă la pauza meciului. Pot asista la întreaga partidă! Facem un apel către toți suporterii noștri să păstreze OBLIGATORIU biletul la meci până în momentul în care ajung acasă, după finalul partidei.

De asemenea, la acest meci trebuie să se respecte distanțarea socială în arenă, cu o capacitate de 30%, conform legilor în vigoare. Nu avem nicio scuză să nu susținem Știința din Vulcanul de pe Ion Oblemenco!“, se arată în comunicatul clubului din Bănie.

LPF: Universitatea Craiova – FCSB, orgolii fără frontiere

Derbiul rundei a 17-a le va aduce faţă-n faţă pe Universitatea Craiova şi FCSB, echipe care, în ultimele sezoane, s-au aflat în luptă directă pentru podium, notează LPF.

Oltenii nu au mai pierdut pe teren propriu în campionat din 1 august 2021, Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-2. Au urmat cinci victorii şi un egal. Craiovenii au marcat în fiecare dintre cele opt meciuri jucate acasă în ediţia curentă. În patru dintre acestea au reuşit să înscrie de cel puţin trei ori.

Trei succese, trei rezultate de egalitate şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de FCSB pe teren advers în ediţia curentă. Gruparea bucureşteană este fără gol primit în ultimele patru deplasări din campionat.

Bilanț favorabil oaspeților

Din 2014, de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două formaţii s-au mai întâlnit de 25 de ori în principala competiţie internă. De 18 ori au câştigat roş-albaştrii, de patru ori s-au impus craiovenii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – „U“ Craiova 3-1. Marcatori au fost Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova – FCSB 2-5.

Cea mai recentă întâlnire directă: 25 iulie 2021, FCSB – Universitatea Craiova 4-1. Golurile au fost înscrise de O. Moruţan, Oct. Popescu, A. Cordea, Fl. Tănase, respectiv J. Markovic.

Mediile de vârstă:

Universitatea Craiova – 27 de ani şi o lună;

FCSB – 25 ani şi 5 luni, a treia cea mai mică din campionat.

FCSB s-a bazat pe 30 de jucători, dintre care 15 au contribuit la reuşitele bucureştenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

Universitatea Craiova a utilizat 29 de jucători, dintre care nouă sunt străini.

Partida ar putea oferi şi un duel între doi dintre cei mai buni pasatori decisivi activi în campionatul României. În discuție intră Dan Nistor – 77 de assist-uri în 356 de meciuri disputate în Liga 1, repectiv Constantin Budescu, 65 pase de gol în 213 partide bifate pe prima scenă.

Citește și: „U“ Craiova – FCSB / Laurențiu Reghecampf și Marius Constantin sunt optimiști (VIDEO)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS