7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCSB / Aurică Beldeanu: „Dacă nu câştigăm, nu mai tragem la titlu!“

„U“ Craiova – FCSB / Aurică Beldeanu: „Dacă nu câştigăm, nu mai tragem la titlu!“

Fostul mare fotbalist al Ştiinţei şi al României, Aurică Beldeanu, a prefaţat, pentru Gazeta de Sud, confruntarea dintre Universitatea Craiova şi FCSB, programată duminică, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Vulpea“ s-a arătat optimist în privinţa deznodământului şi s-a justificat spunând că jocul oaspeţilor nu-l impresionează şi că mizează pe dorinţa de alb-albaştrilor de a remonta situaţia din clasament.

GdS: Se apropie meciul cu FCSB, cum îl prefaţaţi?

Aurică Beldeanu: A venit momentul să-i învingem şi noi. Am urmărit-o pe FCSB la televizor şi vă spun că nu este într-o formă extraordinară, ca să-ţi fie frică. Am văzut-o cu Botoşaniul şi nu m-a convins deloc! Eu zic că avem şanse mari să câştigăm şi îmi doresc din tot sufletul să o facem de o manieră convingătoare. Dacă nu câştigăm, o spun cu regret, dar nu mai tragem la titlu!

GdS: Chiar dacă se mai împart punctele în play-off şi diferenţa faţă de CFR şi FCSB se înjumătăţeşte?

Aurică Beldeanu: Da! E complicată situaţia. Dar eu sunt foarte optimist în privinţa meciului acesta, cu FCSB. Ar trebui să revenim cu picioarele pe pământ, să luptăm exemplar pentru fiecare balon şi să-i învingem. FCSB este o echipă de bătut în momentul de faţă, şi nu numai de noi.

„S-au făcut nişte greşeli impardonabile“

GdS: Dar ce facem cu jocul nostru, pentru că în ultimele două partide am jucat bine doar câte o repriză?

Aurică Beldeanu: S-au făcut nişte greşeli impardonabile. Să faci în 12 minute două faulturi inutile, de galben… Bine, eu cred că la primul fault un arbitru cu experienţă doar îl averiza verbal pe Creţu, că era un fault la mijlocul terenului, o ţinere, nu o intrare dură. Dar arbitrul a luat decizia aceea şi apoi a venit al doilea fault inutil. Sunt jucători care nu sunt în formă, care bat pasul pe loc, nu ajută echipa. Nu vreau să dau nume, dar nu se poate să joci bine doar o repriză la Constanţa. Stăteam liniştit la tv, nu aveam emoţii deloc, şi apoi, surpriză, în repriza a doua să jucăm atât de slab… Am avut multe „mâini moarte“, mai mult de jumătate de echipă! La Piteşti ni s-a tras de la eliminarea lui Creţu. Atunci au prins aripi piteştenii şi au început să vină peste noi.

GdS: Cum credeţi că putem rezolva problema „închizătorului“?

Aurică Beldeanu: Eu am jucat „închizător“ şi sunt multe lucruri de spus. Trebuie să ai şi puţină minte în cap, ca mijlocaş. Astăzi, mijlocaşii noştri nu mai driblează, nu mai anticipează, sunt foarte mulţi care nu gândesc rapid ce au de făcut. La nivelul ăsta, tu, ca jucător, trebuie să faci tactica, să simţi jocul. Trebuie să ştii când să pasezi din prima, să ţii de minge, etc., lucruri pe care tu trebuie să le gândeşti, nu să-ţi spună antrenorul ce să faci. Eu, când intram pe teren, ştiam ce am de făcut în momentul şi faza în care eram. În fotbalul românesc sunt foarte mulţi jucători, nu fotbalişti. Sunt prea puţini fotbalişti astăzi, cu părere de rău o spun.

GdS: Din păcate o să jucăm fără spectatori acest derbi, pentru că decizia revenirii publicului pe arenele sportive ne cam „ocoleşte“.

Aurică Beldeanu: Este un mare impediment pentru noi. Am înţeles că este pandemie, dar nu ştiu de ce trebuie să se joace fără spectatori. Trebuia lăsat să intre 30% din capacitatea stadioanelor, cu distanţare eventual, că de aceea s-a vaccinat lumea. Am văzut că stadioanele sunt pline peste tot în Europa, numai la noi sunt interzişi suporterii. Dar şi aşa sunt optimist. De mult nu am fost atât de încrezător în băieţi.

Liga 1, etapa 17

Vineri, 26 noiembrie:
ora 20.30: Dinamo – FCU Craiova
Sâmbătă, 27 noiembrie:
ora 15.00: Sepsi – Chindia Târgoviște
ora 17.30: UTA Arad – FC Argeş
ora 20.30: Rapid – CS Mioveni
Duminică, 28 noiembrie:
ora 17.30: FC Botoșani – FC Voluntari
ora 20.30: Universitatea Craiova – FCSB
Luni, 29 noiembrie:
ora 17.30: Gaz Metan Mediaş – Farul Constanţa
ora 20.30: CFR Cluj – Academica Clinceni

Clasament:
1.CFR Cluj 42 puncte (golaveraj 25-8)
2.FCSB 34 (29-13)
3.„U“ Craiova 28 (30-16)
4.Voluntari 28 (19-17)
5.Rapid 27 (21-14)
6.Botoşani 27 (15-14)
7.Farul 25 (18-9)
8.UTA 25 (15-10)
9.Argeş 24 (16-12)
10.Chindia 18 (12-12)
11.Sepsi 17 (17-17)
12.Mioveni 16 (10-22)
13.Mediaş 15 (12-19)
14.FCU 14 (11-17)
15.Dinamo 8 (13-38)
16.Clinceni 4 (12-37)

Citeşte şi: Dinamo – FCU / Eugen Trică: „Suntem în subsolul clasamentului şi ne dorim să câştigăm“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS