11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVlad Chiricheş: „Dacă ajungem la baraj avem şanse de calificare la CM de 50%“

Vlad Chiricheş: „Dacă ajungem la baraj avem şanse de calificare la CM de 50%“

Căpitanul echipei naţionale a României, Vlad Chiricheş, a declarat că dacă va ajunge la baraj, reprezentativa noastră va avea 50% şanse de calificare la Cupa Mondială din 2022. România va juca pe 11 noiembrie cu Islanda (Stadionul Steaua – Bucureşti, 21:45) şi pe 14 noiembrie cu Liechtenstein (Stadion Rheinpark – Vaduz, 19:00), ultimele sale meciuri din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au nevoie de două victorii pentru a fi siguri de ocuparea locului doi şi calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar.

„Cred că cel mai important este să ne gândim la aceste două jocuri, să le câştigăm, să fim siguri de calificarea la baraj. Apoi putem să ne gândim ce adversari vom avea şi procentajul pe care îl putem avea pentru calificare. Cred că dacă vom ajunge acolo, vom fi şanse de 50-50“, a spus Chiricheş.

„Ar trebui să ne gândim la jocul nostru, nu la al celor din Islanda sau ale celor care joacă fără miză. Trebuie să ne gândim că noi trebuie să câştigăm meciul, să fim concentraţi, să fim puternici în fiecare duel şi să câştigăm meciul. Ca fundaş te pregăteşti pentru orice, celor de la Islanda le place să aducă jocurile în benzi, cu multe centrări, sunt foarte periculoşi la fazele fixe. Cel mai important este să fii concentrat în careu. Islanda o văd ca pe o echipă normală pe care trebuie să o batem şi victoria să ne ducă mai aproape de baraj. Trebuie să fim foarte concentraţi şi determinaţi să obţinem această victorie, cred că toţi jucătorii şi staff-ul ştiu că este foarte important să avem o atitudine extraordinară pentru a câştiga acest joc“, a mai spus fundaşul echipei Sassuolo.

„Sper să se răzgândească, să fie alături de noi şi la meciurile următoare“

Chiricheş a comentat şi situaţia echipei naţionale în contextul posibilei plecări a lui Mirel Rădoi după meciurile de luna aceasta.

„Cred că este important să câştigăm aceste două jocuri, apoi legat de rămânerea lui Mister alături de noi, i-am transmis toată susţinerea noastră. Ne dorim să rămână alături de noi, să mergem la baraj şi să încercăm să ne calificăm la Campionatul Mondial alături de el. Am avut câteva discuţii cu el şi sper să se răzgândească, să fie alături de noi şi la meciurile următoare.

În ultima perioadă echipa naţională a început să joace mult mai bine, să aibă rezultate, cred că s-a închegat un grup, suntem mult mai uniţi, mai puternici. Cred că este important să câştigăm aceste două jocuri şi dacă vom ajunge la baraj e clar că merităm să ajungem acolo. Dacă vom trece de cele două echipe de la baraj înseamnă că merităm să mergem la Mondiale. Calităţile noastre cred că sunt unitatea de grup, avem şi calitate individuală, jucători talentaţi şi sperăm să se vadă asta la următoarele meciuri“, a spus Chiricheş.

Citeşte şi: Mirel Rădoi: „Cu Islanda poate fi ca un meci de box. Să sperăm că rămânem în picioare“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS