16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalReghecampf: „Va fi spectacol în tribune, dar trebuie să marcăm un gol mai mult“

Reghecampf: „Va fi spectacol în tribune, dar trebuie să marcăm un gol mai mult“

Universitatea Craiova joacă, sâmbătă seară, un adevărat derbi contra revelaţiei sezonului, Rapid Bucureşti. Duelul va avea loc pe Arena Naţională, probabil în faţa unui stadion arhiplin, de la ora 21.00 şi va conta pentru etapa a 7-a din Liga 1.

În cadrul unei conferinţe de presă, Laurenţiu Reghecampf a prefaţat derbiul de sâmbătă seară. Tehnicianul Ştiinţei îşi doreşte să vadă atitudine din partea elevilor săi, dar să şi pună în practică ceea ce exersează la antrenamente. 

„Va fi un meci dificil, vor fi foarte multe ambiţii. Va fi un spectacol în tribune. Vom avea nevoie ca jucătorii să arate foarte bine în meciul ăsta, să nu fie timoraţi, să nu fie speriaţi de ceea ce se va întâmpla. Sunt sigur că nu va fi cazul, pentru că avem jucători maturi, jucători de valoare. Ce mă îngrijorează pe mine şi trebuie să clarificăm cât mai repede este că nu reuşim să marcăm goluri la ocaziile pe care ni le creăm. Va trebuie la asemenea meciuri să fim foarte productivi, să fim foarte clari în ceea ce facem şi, când vom avea şansa, să marcăm. Trebuie să jucăm mai bine ca ei şi să marcăm un gol mai mult decât Rapidul, pentru a câştiga.

Vor fi, cu siguranţă, foarte mulţi suporteri, sper eu de ambele părţi. Jucăm cu o echipă care este în momentul de faţă în top. Sperăm ca jucătorii să aibă o reacţie foarte bună, venim după un meci câştigat. Nu am câştigat clar, cum ne-am aşteptat noi, am avut anumite probleme, de aceea sper ca la meciul de la Bucureşti să jucăm mult mai bine, să fim mult mai concentraţi. Va fi un meci foarte greu, de aceea sper ca jucătorii să înţeleagă exact ce am lucrat săptămâna aceasta cu ei. Sper să se vadă pe teren ceea ce am pregătit”, a mai spus Reghecampf.

„Încercăm să jucăm fotbal, nu să fim duri pe teren“

Antrenorul Universităţii a subliniat că nu se teme de un posibil joc dur al jucătorilor rapidişti, mai ales că vor fi impulsionaţi de la spate de publicul prezent la meci.

„Cu siguranţă cei de la Rapid vor încerca să facă orice să nu piardă, să câştige meciul. Modul lor de abordare a unui meci depinde şi de puterea adversarului, depinde şi de ceea ce se întâmplă în teren, şi de arbitrul care va fi delegat. Mie îmi place în general fotbalul mai dur, mai bărbătesc, dar la limita fair play-ului, la limita regulamentului. Respect şi felicit ceea ce s-a întâmplat la Rapid, indiferent că au jucat mai dur sau că au jucători cu experienţă în rândurile lor, sunt fotbalişti, sunt profesionişti, vor încerca să facă tot ceea ce pot ei ca să nu piardă. Noi n-ar trebui să ne concentrăm pe aceste lucruri, armele noastre sunt altele, încercăm să jucăm fotbal, să creăm“, a mai punctat Reghe.

Tehnicianul alb-albaştrilor nu exclude ca Rapid să intre în lupta pentru titlu în acest an, chiar dacă bugetul lor nu se ridică la nivelul celor trei „fruntaşe“ din fiecare an.

„Rapid e în prima divizie, nu contează bugetul pe care îl au, bravo lor că au reuşit să facă o echipă atât de competitivă. Eu aş da mai multă încredere acestor jucători şi de ce să nu câştige campionatul o echipă care nu are un buget ca CFR, FCSB sau Universitatea Craiova? Nu întotdeauna banii sunt cei care câştigă un campionat şi sunt o grămadă de exemple din campionate cu un fotbal mult mai dezvoltat. Cred că puterea grupului şi încrederea în jucătorii pe care îi ai la dispoziţie este mult mai importantă decât o sumă de bani pe care o investeşti“, a mărturisit antrenorul Ştiinţei.

Mateiu, scos din joc de un cot în gură

Chiar dacă s-a ales cu doi dinţi sparţi săptămâna trecută, la meciul cu Gaz Metan, Alexandru Mateiu a făcut apel la Comisia de Disciplină ca Diogo Izata să nu fie suspendat drastic. Laurenţiu Reghecampf consideră că astfel de gesturi şi de intrări merită sancţionate corespunzător. De asemenea, antrenorul a precizat că Mateiu va lipsi de pe teren o perioadă îndelungată.

„Nu cred că ar trebui să comentăm foarte mult acest lucru. Din punctul meu de vedere, orice gest nesportiv trebuie sancţionat cumva. Acum, ce s-a întâmplat cu Mateiu şi faptul că va fi o perioadă îndelungată în afara terenului, vom vedea cum va fi sancţionat jucătorul respectiv. Fotbaliştii ar trebui să fie cei mai atenţi la ce fac pe teren în duelurile cu alţi jucători”, a încheiat Reghecampf.

Citeşte şi: Jovan Markovic: „M-a surprins convocarea, mă aşteptam la U21“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS