8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Sorin Cârţu: „Acesta ar putea fi un trofeu special“

Cupa României / Sorin Cârţu: „Acesta ar putea fi un trofeu special“

-

Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti, formaţia Astra Giurgiu, în finala Cupei României. Disputa reprezintă foarte mult pentru gruparea alb-albastră, care suferă în acest final de Liga 1 în care a ratat primul loc, după ce la un moment dat părea capabilă să câştige titlul. Trofeul Cupei României îi este la îndemână Ştiinţei, întrucât întâlneşte o echipă net inferioară, deja retrogradată şi cu moralul la pământ.

„Suntem favoriţi, dar trebuie să o demonstrăm pe teren“

Preşedintele Universităţii Craiova, Sorin Cârţu, a vorbit astăzi despre finala Cupei României şi nu concepe ca trofeul să nu ajungă în Bănie. El ştie însă că această performanţă se poate realiza doar dacă elevii lui Marios Ouzounidis vor trata finala cu maximă seriozitate. „Sorinacio“ a punctat totodată că suporterii nu trebuie să spună că trofeul acesta ar salva sezonul, pentru că sunt lucruri diferite.

„Eu nu aş spune, neapărat, că trebuie să salveze sezonul această finală de Cupă a României. Tot timpul când joci o finală e ceva special. Sau stimulentul ăsta de a câştiga Cupa, indiferent că înainte ai făcut şi alte rezultate pozitive, reprezintă ceva maximal în cariera unui jucător. În momentul în care te prezinţi, o faci cu ce trofee ai în vitrină. Eu aşa văd acest meci. Trebuie să-l câştigăm! Fiecare jucător al echipei noastre este hotărât şi se gândeşte la câştigarea acestui trofeu. Suntem, într-adevăr, favoriţi având în vedere că jucăm cu Astra. Dar asta trebuie să o dovedim şi pe teren. Pentru orice echipă care ajunge în finală, Cupa este un stimulent deosebit şi poate să dezvolte energii nebănuite“, a declarat Sorin Cârţu.

„În momentul când eşti superficial, e clar că poţi să creezi şi o surpriză neplăcută. Din punctul meu de vedere, ca fost jucător ce am câştigat acest trofeu, dar şi ca fost antrenor care am câştigat trofeu, trebuie să ai o stare de concurs foarte bună şi să fii motivat. În niciun caz nu trebuie să ai o stare de superficialitate“, a completat Sorin Cârţu.

Cu gândul la Ilie Balaci

Conducătorul Ştiinţei a făcut şi o conotaţie la cifra 8. Aceasta ar fi a 8-a Cupă pentru Universitatea şi ar fi dedicată marelui Ilie Balaci.

„Acesta ar putea fi un trofeu special, fiind Cupa cu numărul 8, număr purtat de Ilie Balaci. Aş vrea şi din punctul ăsta de vedere o mobilizare exemplară, mai ales că toţi componenţii acestei echipe l-au cunoscut pe Ilie Balaci. A fost în preajma lor şi au discutat mereu. Poate fi un motiv în plus să le creeze acea stare motivantă“, a comentat Sorin Cârţu.

Suporterii, un atuu pentru Ştiinţa în finală

Cu prilejul finalei Cupei României de la Ploieşti se consemnează şi revenirea suporterilor pe stadioane. Altfel spus, Peluza Nord vine în ajutorul alb-albaştrilor în tentativa acestora de a cuceri Cupa României.

„În general, suporterii pentru noi au fost un atuu. Faptul că în ultimul timp, cam un an şi jumătate, nu au fost lângă noi s-a şi văzut, pentru că am trecut pe lângă obiectivele majore. Sunt convins că lupta pentru aceste obiective ar fi fost dusă într-un alt mod dacă spectatorii şi suporterii de la Peluza Nord erau lângă noi. Sigur le-ar fi dat un alt imbold jucătorilor în acele meciuri extrem de importante“, a încheiat Sorin Cârţu.

Citeşte şi: Culturiştii români au „rupt“ scena în Spania! Costel Torcea este mândru de tricolori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS