10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJuniori / Viitorul Iulius Craiova și Academica Balș s-au bucurat de fotbal (video)

Juniori / Viitorul Iulius Craiova și Academica Balș s-au bucurat de fotbal (video)

-

Vremea bună a scos juniorii la fotbal. Grupa de copii născuți în anii 2010-2011 de la clubul Viitorul Iulius Craiova s-a deplasat sâmbătă, la Balș, pentru un joc amical în compania formației similare a grupării Academica, din localitate. Cele două combatante se cunoșteau foarte bine, nefiind la primul joc-școală împreună, dar și așa a ieșit un spectacol pe cinste.

Au fost ratări monumentale, goluri frumoase și, foarte important, a evoluat toată lumea. Și a câștigat toată lumea! Rezultatul? Tabela nu a „funcționat“ pentru antrenori și părinți, dar cei mici au ținut oarecum socoteala. În fine, în timpul regulamentar s-a impus Academica Balș. Cei doi tehnicieni au stabilit însă, de la bun început, să se execute și lovituri de la punctul cu var. Iar aici craioveanul Adrian Popa a avut elevii mai inspirați. Spre deliciul celor prezenți, au executat lovituri de departajare și cei doi antrenori, dar „cărțile erau deja jucate“.

Au evoluat echipele:

Academica Balș: David Tomuleasa, Dragoș Cojocaru, Radu Mario Dumitru, Darius Vintiloiu, Nicolas Danielle Anuța, Alex Tudorache, Loris Popa, Mario Vlăduț Păun, Radu Cristian Pătru, Răzvan Ștefan Gurgui, Denis Andrei Nicolae, Petru Ilie, David Stancu, Ștefan Albert Butoi, Andrei Daniel Constantin.

Viitorul Iulius Craiova: Claudiu Uliu, Toni Beșliu, Adrian Vică, Ștefan Durtea, Edward Nițoi, Eduard Petrescu, Eduard Tănăsie, Dragoș Trașcă, Rareș Nicu, Nikolas Duțu, Eduard Tîrziu, David Sîrbu, Vlad Chelu, Denisa.

Adrian Popa: „Progresăm de la săptămână, la săptămână“

La finalul distracției, antrenorul formației Viitorul Iulius Craiova, Adrian Popa, s-a declarat mulțumit de modul cum s-au comportat elevii săi pe teren.

„A fost un joc foarte frumos. Ambele echipe au jucat bine. Am mai jucat împreună cu cei de la Academica Balș și ne înțelegem foarte bine. Nu contează scorul la acest nivel de vârstă. Băieții mei sunt foarte motivați la fiecare joc, iar eu îi împing de la spate. Mă bucur mult că progresăm de la săptămână, la săptămână. Spun asta, pentru că am luat acești copii din curtea școlii. Ceea ce lucrăm la antrenamente aplicăm în timpul jocurilor. Ne-am mărit ‘familia’, avem acum peste 60 de juniori la cele patru grupe“, a declarat Adrian Popa, pentru GdS.

Alin Jidovu: „Încercăm să punem lucrurile în mișcare aici, la Balș“

La rândul său, tehnicianul gazdelor, Alin Jidovu, a explicat cum a început „aventura“ la Academica Balș și a anunțat o colaborare cu Universitatea Craiova.

„Activăm sub denumirea de Academica Balș de aproximativ 4 ani. Suntem un grup de prieteni implicați și încercăm să punem lucrurile în mișcare aici, la Balș. Sperăm să primim și un ajutor din partea autorităților locale, pentru că ne este destul de greu să ne desfășurăm activitatea în condițiile actuale. Avem 4 grupe de copii, de la 2006 la 2014 și suntem deocamdată doar 2 antrenori, eu și Marian Stoica. Avem și o înțelegere de colaborare cu Universitatea Craiova, am semnat un precontract și în curând o să parafăm totul. Vrem ca jucătorii talentați de la noi să meargă la Universitatea și toată lumea să aibă de câștigat. În prezent avem peste 60 de juniori“, a spus Alin Jidovu, pentru GdS.

Antrenorul a punctat că își dorește ca în viitor să apară și o echipă de seniori, care să reprezinte orașul Balș cu cinste în competițiile naționale:

„E păcat pentru orașul Balș să nu avem și o echipă de seniori, să evoluăm într-o competiție puternică. Astfel ne-ar rămâne tinerii talentați aici. Am avut discuții în sensul ăsta cu autoritățile locale și sper să primim mult mai mult ajutor ca să putem să facem ceea ce ne dorim cu adevărat“.

Citește și: Liga 2 / CSM Slatina se întoarce fără niciun punct din Ardeal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS