11.6 C
Craiova
miercuri, 18 mai, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalMomentul revanșei! Adi Mutu: „Vom fi concentraţi şi pregătiţi la ora meciului“

Momentul revanșei! Adi Mutu: „Vom fi concentraţi şi pregătiţi la ora meciului“

Naționala U21 a României va susține, săptămâna viitoare, unul dintre cele mai importante meciuri ale finalului de an. Tricolorii lui Adi Mutu se vor duela cu Danemarca, într-un joc decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2021. Dacă nordicii sunt deja calificați înainte de meciul cu România, băieții noștri au nevoie de o victorie pentru a-și asigura biletele pentru un nou European.

Antrenorul echipei naţionale U21 a României, Adrian Mutu, a declarat, marţi, că nu este surprins că Danemarca va folosi în meciul de la Ploieşti cea mai bună formulă, chiar dacă este deja caliciată la EURO.

„Să sperăm că odată şi odată se va întrerupe această nereuşită împotriva Danemarcei. Şi sperăm ca acest lucru se întâmplă la următorul meci, noi vom fi concentraţi şi pregătiţi la ora meciului. Nu mă surprinde că Danemarca vine cu cea mai bună echipă, deşi este calificată, cred că este un meci la fel de important pentru ei, chiar dacă nu mai au presiunea calificării. Este un meci de pregătire pentru Campionatul European, cu o echipă puternică, România. Pe mine mă îngrijorează echipa mea şi felul în care vor juca. Sunt conştient de valoarea echipei Danemarcei, ştiu ce potenţial au. E normal ca antrenorul lor să îl considere un meci de pregătire. Ei se pregătesc pentru Campionatul European cu o echipă puternică, adică noi“, a spus Mutu, pentru FRF.

Ianis Hagi, speranța naționalei

Adrian Mutu îşi pune speranţe într-o evoluţie bună a lui Ianis Hagi, întors la echipa naţională de tineret a României.

„Am calculat, sunt anumiţi jucători care ne lipsesc, toţi sunt importanţi. Dar în acelaşi timp am chemat alţi jucători la fel de talentaţi şi sunt sigur că vor face faţă la acest joc. Evoluţiile lui Ianis Hagi la U21 au fost întotdeauna foarte bune, excepţionale în anumite meciuri, mai ales la Euro, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru noi. Sper să fie un ajutor pentru echipă, sunt sigur că va veni montat aşa cum trebuie. Îl ştiu şi este un profesionist desăvârşit. Pentru el este important acest meci pentru că poate să dea un restart la ceea ce înseamnă experienţa lui la echipa naţională, şi dacă va face o partidă bună, va fi benefică pentru el, atât la echipa naţională mare, cât şi la Rangers. Orice joc bun îţi dă încredere şi sper ca acest lucru să îl obţină şi el după acest meci. Sunt convins că va fi pregătit sută la sută la ora meciului”, a mai spus Mutu.

Pentru cariera sa, o calificare ar însemna o încununare a sacrificiilor făcute:

„O calificare ar însemna un lucru extraordinar pentru cariera mea de antrenor, o încununare a eforturilor şi sacrificiilor pe care le-am făcut şi o bucurie pe care putem să oferim suporterilor“, a încheiat Mutu.

Selecţionata U21 a României va întâlni, marţi, de la ora 20:30, la Ploieşti, echipa similară a Danemarcei, în ultima partidă din cadrul preliminariilor CE 2021.

Citește și: Liga 1 / LPF a anunțat echipa etapei a 10-a. A prins-o și un craiovean

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Nu am muncit degeaba! SCM Craiova a tras din...

SCM Craiova și Dunărea Brăila au oferit, miercuri seară,...

ȘTIRI GdS