21.2 C
Craiova
miercuri, 7 iunie, 2023
Știri de ultima orăSportFotbalMititelu, trimis la plimbare şi de OSIM! A încercat să cloneze stema cu dungi a Ştiinţei

Mititelu, trimis la plimbare şi de OSIM! A încercat să cloneze stema cu dungi a Ştiinţei

Mereu perdant în instanţe, finanţatorul divizionarei B U Craiova 1948 SA (alias FCU), Adrian Mititelu, a avut recent o încercare de a câştiga ceva capital de imagine. Mai exact, acesta, prin intermediul copiilor săi, Gabriela Liana Mititelu şi Adrian Gigi Mititelu, a înregistrat în 2012 la OSIM marca „Echipa de fotbal Universitatea Craiova”, fapt contestat de Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Mititelu a „atacat“, totodată, stema cu dungi!

Gruparea condusă de Pavel Badea a invocat dreptul asupra acestei deumiri, în virtutea deţinerii dreptului asupra mărcii „Universitatea Craiova”, drept consfiinţit printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Denumirea a fost însoţită de semnul grafic reprezentând stema cu dungi a Universităţii Craiova, cea cu care echipa de fotbal a jucat până în 1983. Răspunsul a fost unul previzibil: OSIM i-a respins lui Adrian Mititelu dreptul asupra mărcii „Universitatea Craiova – echipă de fotbal”!

„Denumirea Universitatea Craiova este o denumire notorie, foarte cunoscută la nivelul întregii ţări pe activităţi sportive şi aparţine Clubului Sportiv Universitatea Craiova”, aşa a sunat contestaţia clubului condus de Pavel Badea.

Echipa lui Adrian Mititelu aflată în faliment, Fotbal Club U Craiova SA, a formulat în toamna aceasta, în luna septembrie, o cerere de repunere pe rol a soluţionării opoziţiei.

„Comisia dispune admiterea opoziției și decide respingerea la înregistrarea mărcii individuale, combinate, culori revendicate, alb, albastru, având denumirea ECHIPA DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA (…) „Mărcile în conflict pot fi considerate similare până la identitate, criteriile stabilite în vederea evaluării riscului de confuzie. Mărcile pot fi confundate din punct de vedere fonetic, vizual, conceptual și semantic, mărcile în conflict sunt identice din punct de vedere al serviciilor din clasele 35 și 41“, precizează OSIM.

Şah mat şi la TAS

Această înfrângere vine după o alta mult mai răsunătoare, favorabilă Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, în urmă cu două săptămâni, că FRF a procedat corect înscriind în competiţii clubul condus de Mihai Rotaru cu titulatura Universitatea Craiova. Acest fapt era contestat de Adrian Mititelu la Lausanne. TAS a constatat că vicecampioana României este cea care poate juca în competiţii cu denumirea Universitatea Craiova, deoarece se află în asociere cu clubul mamă, CS Universitatea Craiova.

„Constată că Universitatea Craiova Club Sportiv este deţinătoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată”, se precizează în decizia TAS.

Citeşte şi: Liga 2 / Surpriză mare la Severin! FCU, ținută în loc de Aerostar Bacău

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS