22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova / Mihai Rotaru: „Transferul lui Mihăilă ne asigură o completare de buget“

„U“ Craiova / Mihai Rotaru: „Transferul lui Mihăilă ne asigură o completare de buget“

Finanţatorul vicecampioanei României, Mihai Rotaru, a explicat ce înseamnă pentru Universitatea Craiova transferul lui Valentin Mihăilă la Parma. El a punctat că prima tranşă din banii primiţi de la italieni s-a „evaporat“ deja.

„Din 8,5 milioane de euro, scădem undeva la 2,5 milioane de euro ce înseamnă cotă parte la fostele cluburi, avocati şi așa mai departe. Noi încasăm banii până în 2023. Deja au fost cheltuiți undeva la 950.000 de euro pe transferuri de jucători în ultima zi. Prima tranșă, de două milioane, a și zburat. Practic, transferul lui Mihăilă ne asigură o completare de buget. Avem un deficit anual undeva la trei milioane de euro. Vorbim de costuri operaționale, costuri cu infrastructura. Plătim la Consiliul Județean undeva la 120.000 de euro pentru a închiria terenuri pentru academie…. Academia ne costă undeva la 700.000 de euro“, a declarat Mihai Rotaru, la Digi.

„Ţintă“ este apreciat în Italia

În ceea ce-l priveşte pe Valentin Mihăilă, acesta şi-a câştigat respectul colegilor la Parma. „Ţintă“ este coechipier cu Bruno Alves, al cărui frate, Geraldo, fost fundaș la Petrolul, FCSB și Astra, a dezvăluit că mijlocașul de 20 de ani a impresionat prin atitudine.

„Am vorbit cu Bruno despre Mihăilă. E ascultător la antrenamente, ceva mai puțin obișnuit pentru jucătorii tineri. E foarte interesat să crească, să-și îmbunătățească jocul. E nevoie să se impună jucătorii români în străinătate, cum s-a întâmplat cu portughezii. Sunt condiții foarte bune de antrenament la Parma, suporterii sunt mulți, dar nu sunt atât de exigenți precum la alte echipe“, a declarat Geraldo Alves.

Parma a plătit în schimbul lui Valentin Mihăilă 8.500.000 de euro. Suma poate crește din bonusuri de performanță. În ceea ce-l priveşte pe Valentin Mihăilă, acesta va primi un salariu anual de 450.000 de euro.

Citeşte şi: Liga Campionilor / Real Madrid dă semne de slăbiciune. Vezi ce spune Zizou!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS