5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDe la naţională „aterizează“ în Arabia. Alex Mitriţă a fost împrumutat la Al-Ahli

De la naţională „aterizează“ în Arabia. Alex Mitriţă a fost împrumutat la Al-Ahli

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Alexandru Mitriță, care a plecat cu echipa națională în Islanda, va juca până în 2022 la Al-Ahli, sub formă de împrumut. Mutarea a fost anunțată de New York City, clubul care l-a cumpărat din Bănie pe internaţionalul român.

New York City FC anunță astăzi că atacantul Alexandru Mitriță a fost împrumutat la Al-Ahli FC până pe 31 ianuarie 2022, în așteptarea completării vizitei medicale. Clubul saudit are opțiunea de a-l cumpăra pe Mitriță la finalul împrumutului”, se arată în anunțul oficial al lui NYFC.

Mitriță a marcat patru goluri în ultimele două meciuri jucate pentru New York City, împotriva celor de la Cincinnati (4-0), respectiv Inter Miami (3-2).

Mitriță, cel mai scump transfer din istoria lui New York City

18 goluri a marcat Mitriță în cele 49 de meciuri jucate pentru New York City, în toate competițiile. În plus, românul cotat la 5,5 milioane de euro a mai reușit și șapte pase decisive.

Mitriță rămâne, totuși, de departe cel mai scump jucător cumpărat de New York City. Americanii au plătit opt milioane de euro pentru transferul său, iar al doilea este brazilianul Heber, transferat pentru 2,5 milioane de euro.

Rămâne de văzut cu ce sumă se vor mulțumi cei de la New York City, dacă Al-Ahli va decide să-l cumpere definitiv pe român.

Al-Ahli, noua echipă a lui Mitriță, a terminat sezonul precedent pe locul trei în campionatul Arabiei Saudite, cu 50 de puncte, la 22 de puncte distanță de liderul Al-Hilal, echipa lui Răzvan Lucescu. Al-Nasr a fost pe locul doi, cu 64 de puncte.

Citeşte şi: Arbitru din Kazahstan la meciul dintre Ucraina U21 şi România U21

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS