13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Poli Iaşi / Victor Naicu nu le dă nicio şansă moldovenilor în Bănie

„U“ Craiova – Poli Iaşi / Victor Naicu nu le dă nicio şansă moldovenilor în Bănie

Victor Naicu, fost antrenor al Universităţii Craiova, a prefaţat pentru GdS partida Ştiinţei cu Poli Iaşi. Disputa cu moldovenii este programată vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“ şi contează pentru etapa a 6-a din Liga 1.

„Trebuie să avem o toamnă liniştită“

Victor Naicu este de părere că Universitatea Craiova nu se poate împiedica de Poli Iaşi în momentul de faţă, chiar dacă moldovenii sunt în ascensiune.

„E clar plecăm favoriţi, chiar dacă Iaşiul este într-o revenire de formă, ţinând cont de ultimele rezultate pe care le-a avut. Nu cred că se poate pune în discuţie câştigătoarea de mâine (vineri – n.r.). Avem un lot mult mai valoros, suntem într-o formă bună şi trebuie să profităm de acest moment bun. La cum se prezintă echipele în campionat, cred că trebuie să avem o toamnă liniştită din punctul ăsta de vedere“, a spus Naicu.

„Cristea este în topul marcatorilor (este pe 3, cu 4 goluri – n.r.), dar trebuie ţinut cont şi cu ce echipe a marcat şi în ce moment. Spre exemplu, el a marcat trei goluri cu FCSB, când aceasta a folosit jucători foarte tineri. Este un jucător cu experienţă, pe care eu îl apreciez, dar eu cred că la Craiova nu va conta în atac“, a completat tehnicianul care la finele lunii octombrie va împlini 47 de ani.

„Koljic chiar este un marcator şi cine l-a adus merită felicitat“

Fost fundaş, Victor Naicu a precizat că apărarea s-a „reglat“ mult faţă de sezonul trecut şi asta graţie lui Marius Constantin. El a precizat încă că punctele au fost câştigate însă cu ofensiva bună, apreciindu-l foarte mult de Elvir Koljic.

„Faţă de sezonul trecut avem o apărare mai bună, mai experimentată, odată cu venirea lui Marius Constantin. Pe Papp nu-l iau în calcule momentan, că este ieşit din lot din cauza problemelor medicale. Cred că acet lucru îşi spune cuvântul. Pentru noi, acum, cea mai bună apărare este atacul. Să ne trăiască Elvir Koljic, ca să zic aşa. Dacă pleacă la Kiev, va fi o pierdere uriaşă pentru echipă. Spun asta pentru că nu văd niciun jucător să se impună în maniera în care o face el. În momentul în care nu joacă, se vede. Atât în evoluţia echipei, cât şi în clasament. Iar în momentul în care e pe teren se vede şi pe tabela de marcaj. Koljic chiar este un marcator şi cine l-a adus merită felicitat“, a explicat Victor Naicu.

„Deocamdată nu văd o contracandidată pentru Universitatea la primul loc!“

Victor Naicu a făcut şi o scurtă analiză a Ligii 1 şi consideră că trupa lui Cristiano Bergodi nu are de ce să se teamă, în momentul de faţă, că va pierde fotoliul de lider. El consideră că dacă alb-albaştrii îşi văd de treabă ca şi până acum şi nu-şi pun singuri piedici, pot încheia turul pe primul loc.

„I-am văzut foarte motivaţi pe băieţii noştri în acest început de sezon. Cred că duşul acela rece din cupele europene i-a trezit imediat. Şi poate fi un lucru pozitiv faptul că totul s-a întâmplat la începutul sezonului. Sper să rămână la fel de concentraţi şi să o ţină din victorie în victorie cât mai mult timp. Şi conjunctura actuală ne-a fost favorabilă, ţinând cont de ce se petrece la celelalte echipe. CFR Cluj este implicată pe mai multe fronturi, FCSB are probleme sale cu Covidul, iar celelalte nu par deloc să fie în formă. Deocamdată nu văd o contracandidată pentru Universitatea la primul loc!

Este foarte important să profităm cât mai mult de aceste aspecte şi să ne distanţăm în clasament. Cu toate că punctele, indiferent cât ar fi de multe, la un moment dat se vor înjumătăţi şi, ca de fiecare dată, campionatul se va juca în play-off. Dar este foarte important să ai un bagaj de puncte, care să-ţi asigure confortul în clasament şi la eventualele jocuri mai slabe, când mai apar şi înfrângerile“, a punctat Victor Naicu.

Nu vrea să mai audă de Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Victor Naicu este antrenor liber de contract, chiar dacă în vara trecută fusese anunţat ca „principal“ la divizionara secundă ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Întrebat ce s-a întâmplat, de a fost înlocuit cu Flavius Stoican exact în săptămâna premergătoare debutului din noul sezon, tehnicianul craiovean a spus că nu-şi doreşte să mai audă de gruparea gorjeană.

„A fost ceva urât. Nu-mi aduc aminte cu plăcere de acea perioadă şi nu vreau să dezvolt subiectul. Am întâlnit nişte oameni care nici măcar reclamă negativă nu merită să le fac. Deocamdată sunt acasă şi aştept să văd ce îmi oferă viitorul“, a punctat Victor Naicu.

Liga 1, etapa 6

Vineri, 2 octombrie – ora 21.00: Universitatea Craiova – Poli Iaşi.
Sâmbătă, 3 octombrie – ora 15.30: Sepsi – FC Argeş, ora 18.00: Astra – FC Voluntari, ora 21.00: FCSB – Dinamo.
Duminică, 4 octombrie – ora 13.30: FC Botoşani – Chindia Târgovişte, ora 18.30: Gaz Metan Mediaş – Hermannstadt, ora 21.30: FC Viitorul – CFR Cluj.
Luni, 5 octombrie – ora 21.00: UTA – Academica Clinceni.

Clasament:

1.„U“ Craiova 15 puncte (golaveraj 11-3)
2.CFR Cluj 11 (5-1)
3.FCSB 9 (12-7)
4.Iaşi 9 (10-12)
5.Botoşani 8 (9-5)
6.Hermannstadt 8 (8-6)
7.Voluntari 7 (6-6)
8.Clinceni 6 (5-4)
9.Mediaş 6 (8-8)
10.Sepsi 6 (5-5)
11.UTA 6 (5-5)
12.Dinamo 5 (5-5)
13.Chindia 5 (2-4)
14.Viitorul 5 (7-10)
15.Argeş 1 (4-11)
16.Astra 1 (3-13)

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS