10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSorin Cârţu, revoltat: Nu pot să înţeleg deciziile luate de FRF şi Ligă!

Sorin Cârţu, revoltat: Nu pot să înţeleg deciziile luate de FRF şi Ligă!

Comitetul Executiv al FRF, întrunit joi într-o şedinţă, a luat mai multe decizii cu privire la sezonul viitor din Liga 1. Faptul că o echipă din playout va avea şansa să concureze pentru o calificare în cupele europene a pus pe jar mai multe echipe din Liga 1.

Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova, contestă vehement modul în care FRF şi LPF au implementat noile măsuri pentru sezonul viitor al Ligii 1.

Oficialul oltenilor crede ca VAR ar fi trebuit sa fie principalul obiectiv pentru sezonul viitor. De asemenea, acesta a mărturisit că nu este sub nicio formă de acord ca o echipă din playout să poată beneficia de o calificare în cupele europene.

„Te aştepti la orice de la cele două foruri ale noastre, Federaţia şi Liga. S-a dovedit în campionatul trecut că se merge după ureche, se iau decizii împotriva regulamentului. Mă refer la situatia FCSB-ului din Cupă, când Federaţia a ieşit şi a zis că a greşit. A deteriorat întreaga desfăşurare şi a Ligii şi a tot. Am un gust amar pentru tot ce se întâmplă. Ca să ridici nivelul fotbalului nu trebuiau neapărat 16 echipe, deşi nu sunt împotrivă. Dar dacă vrei să ridici calitatea fotbalului, trebuia VAR, trebuia stabilită problema jucătorului U21. La noi nu au fost probleme, dar eu vorbesc de calitatea jocului şi la celelalte echipe care sunt forţate de acest lucru. Aici trebuie să acţionezi eficient, pentru că eu sunt convins că dacă aveam VAR în campionatul trecut, poate nu se mai ajungea la decizia de a juca un meci de campionat ca unul de Cupă.

„Sunt indignat de lipsa de reacţie a oamenilor din fotbal”

Hai să învăţăm câte ceva… Cum e posibil să spui că locul 4 din play-off să joace cu locul 7 din play-out. Nu au 30 de etape să joace în sezonul regulat? Ce e aia? Ce vrei să găseşti cu o asemenea decizie? Nu înţeleg, nu pot să înţeleg. Compari meciurile de play-off cu meciurile de play-out? De unde asemenea gândire? E gândire de campionat de judeţ. Să spună măcar dacă s-a supus la vot, dar măcar să vii cu ea să ne anunţi. Sunt indignat de lipsa de reacţie a tuturor oamenilor din fotbal. Cum e posibil să te baţi 30 de etape ca să ajungi în play-off şi apoi să vină unu să iţi zică: hai să joace şi ăla care se bate la retrogradare, să joace pentru o participare în cupele europene. Nu se poate aşa ceva!”, a declarat Sorin Cârţu, pentru sport.ro.

Totodată, Cârtu este de părere că Liga ar trebui să le interzică prezenţa în play-off echipelor care nu au dreptul de a participa în Europa.

Echipele care nu au voie să joace în cupele europene nu au ce căuta în play-off. În cazul ăsta îi promovezi pe ăia din play-out. În sezonul ăsta, Viitorul a fost din greşeală în play-out. Că se calificau pentru cupele europene sau nu, asta e altceva. Dar ei meritau să fie în play-off. În afară de ei, ce echipă din play-out merita să joace în Europa? Nu e posibil aşa ceva…”, a mai spus preşedintele Universităţii Craiova.

Citeşte şi: România U21 – Farul 6-0 / Victorie pentru tricolori cu Mutu selecţioner

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS