17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJurgen Klopp, ales antrenorul anului în Premier League

Jurgen Klopp, ales antrenorul anului în Premier League

Germanul Jurgen Klopp a fost ales antrenorul anului de către Asociaţia Tehnicienilor din liga engleză de fotbal. Decizia a venit după ce a condus-o pe FC Liverpool la cucerirea primului său titlu de campioană a Angliei, după o pauză de 30 de ani, informează Agerpres.

Sir Alex Ferguson: Meriţi cu adevărat acest premiu

Câştigătorul acestei distincţii a fost anunţat de legendarul antrenor al lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, care a dat numele său trofeului.

„Jurgen, fantastic. S-a vorbit mult de Leeds, care a promovat după 16 ani în Championship (liga secundă engleză – n.r.). Însă Liverpool, care a trebuit să aştepte 30 de ani, a reuşit ceva incredibil“, a declarat Ferguson, pentru Sky Sports. „Meriţi cu adevărat acest premiu. Nivelul de performanţă al echipei tale a fost remarcabil. Personalitatea ta a inspirat clubul tău în toate componentele sale. Este o performanţă extraordinară. Şi te iert pentru că m-ai trezit la ora 3:30 dimineaţa pentru a-mi spune că aţi câştigat campionatul“, i-a transmis Ferguson lui Klopp.

Jurgen Klopp, impresionat de Sir Alex Ferguson

La rândul său, Jurgen Klopp a mărturisit că l-a admirat foarte mult pe Sir Alex Ferguson. A mai spus că este încântat să primească trofeul de la acesta.

„Ştiu că nu este 100% corect să spun asta, fiind antrenorul lui Liverpool (marea rivală a lui Manchester United – n. r.), însă îl admir. Şi îmi amintesc că este primul antrenor britanic pe care l-am întâlnit. Am luat un mic dejun împreună. Nu ştiu dacă îşi mai aminteşte, însă eu da. Pentru că a fost ca şi cum l-aş fi întâlnit pe Papă. A fost extraordinar şi ne-am înţeles întotdeauna bine de atunci. La momentul respectiv nu îmi puteam imagina că într-o zi voi ţine în mâini un trofeu purtând numele său“, a spus Jurgen Klopp.

Jurgen Klopp a preluat-o pe Liverpool în 2015, după ce a antrenat anterior echipa germană Borussia Dortmund.

Wilder şi Bielsa au completat podiumul

Chris Wilder, câştigătorul de anul trecut al acestui trofeu, s-a mulţumit de această dată cu locul secund în ancheta Asociaţiei Tehnicienilor englezi. El a avut satisfacţia că a gestionat foarte bine revenirea lui Sheffield United în Premier League.

Argentinianul Marcelo Bielsa, care a readus-o pe Leeds United în Premier League după 16 ani, a fost ales cel mai bun antrenor din liga secundă engleză.

Citeşte şi: Sorin Cârțu ridică din umeri după testele Covid-19 devenite negative la CFR Cluj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS