5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U” Craiova - Botoșani, 2-1 final / Nistor și Koljic aduc victoria. CFR, venim!

„U” Craiova – Botoșani, 2-1 final / Nistor și Koljic aduc victoria. CFR, venim!

Universitatea Craiova a obținut, marți seară, a doua victorie consecutivă în Liga 1. Trupa lui Cristiano Bergodi a trecut de FC Botoșani, cu scorul de 2-1, la capătul unui joc disputat. Este al doilea succes la rând cu scorul de 2-1, după cel înregistrat cu Astra, vinerea trecută.

Pentru alb-albaștri au punctat Dan Nistor (30) și Elvir Koljic (72), în timp ce pentru FC Botoșani a marcat Dugandzic (89)

De menționat că la finalul meciului din Bănie, jucătorii Craiovei s-au dus în dreptul galeriei și au cântat ca și cum suporterii ar fi fost alături de ei.

Oltenii au acumulat în acest moment 32 de puncte și s-au apropiat la doar patru lungimi de liderul CFR. Săptămâna viitoare va avea loc unul dintre cele mai importante jocuri rămase, duelul direct cu trupa lui Dan Petrescu.

Final: „U“ Craiova – FC Botoșani 2-1.

min. 90+3: Cartonaș galben pentru Vătăjelu.

Vor fi 5 minute de prelungiri.

min. 89. Gol Botoșani. Dugandzic înscrie cu capul dintre doi jucători ai Craiovei și reduce din diferență.

min. 88: Acțiune frumoasă a lui Bancu. Acesta a centrat pentru Baiaram în careu, care însă nu a reușit să împingă mingea în poartă cu capul.

min. 85: Craiova face și ea mutări. Acka, Koljic și Nistor au părăsit terenul de joc. Ivanov, Baiaram și Gustavo au intrat pentru ultimele 5-10 minute de joc.

min. 82. Dublă schimbare la Botoșani. Florescu și Ogosu sunt schimbați de Fili și Carlone.

min. 75. Vlădoiu este înlocuit de Vătăjelu la Craiova, în timp ce la Botoșani Ashkovski și Keyta au părăsit terenul, fiind schimbați de Babunski și Cîmpanu.

min. 72: GOOOOOOL Craiovaaaaa!! Elvir Koljic lovește din nou. Bosniacul marchează cu o lovitură de cap din centrul careului după o centrare perfectă a lui Vlădoiu. Alb-albaștrii se desprind pe tabelă.

min. 69. Ofosu ia o acțiune pe cont propriu, dar șutul său din unghi se duce mult pe lângă poarta lui Pigliacelli. De asemenea, Papa a fost înlocuit cu Ebenhofer la Botoșani.

min. 66: Prima schimbare la Craiova. Cosic îl înlocuiește pe Bălașa.

min. 60: FC Botoșani insistă mai mult în această perioadă a meciului, fiind echipa care trebuie să revină în meci.

min. 52: Șansă mare de gol pentru Botoșani. Florescu șutează de la peste 25 de metri, iar mingea a șters bara transversală a lui Pigliacelli.

min. 48: Nicușor Bancu primește un cartonaș galben pentru un fault pe la spate.

Partida a fost reluată.

Nu sunt schimbări la pauză la cele două echipe, antrenorii mizând pe același 11 și pentru ultima parte a meciului.

PAUZĂ: „U“ Craiova – FC Botoșani 1-0

min. 45: Repriza se încheie cu o ocazie mare ratată de Mihăilă. Portarul moldovenilor a parat cu piciorul șutul pe jos al internaționalului craiovean.

Destul de multe întreruperi de joc până în acest minut, 43. Jocul este în acest moment fragmentat, ambele echipe așteptând pauza.

Încă de la jumătatea reprizei trupa lui Bergodi a pus stăpânire pe joc. Cei de la Botoșani nu au mai ieșit din propria jumătate de o perioadă bună de timp.

min. 35: O nouă șansă mare pentru Craiova. Cicâldău pătrunde în careul advers, dar șutul său la firul ierbii lovește bara. În continuare 1-0 pentru alb-albaștri.

min. 30: GOOOOOL Craiovaa! Nistor deschide scorul pentru Știința după o acțiune personală și un șut perfect plasat. Este primul gol al lui Nistor pentru Craiova în campionat.

min. 23: Eduard Florescu de la Botoșani primește primul cartonaș galben al meciului pentru un fault la mijlocul terenului.

min. 18. Știința nu profită de o gafă în apărarea Botoșaniului, iar moldovenii au îndepărtat pericolul.

min. 9: Prima mare ocazie a Craiovei. Cicâldău a trimis o centrare foarte bună din corner, dar lovitura de cap a lui Acka a fost respinsă de portarul advers. Rămâne 0-0.

Botoșani este echipa mai periculoasă în startul partidei. Deocamdată, băieții lui Bergodi așteaptă momentul potrivit să înceapă construcția.

min. 1: Botoșani putea deschide scorul, după o neatenție în apărarea alb-albastră, dar Dugandzic nu a trimis pe spațiul porții.

Partida a început!

La fel ca și în meciul cu Astra, de vineri, înainte de startul meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria persoanelor decedate din cauza pandemiei de Covid-19.

„U“ Craiova întâlnește astăzi, de la ora 20.00, pe stadionul Ion Oblemenco, pe FC Botoșani, într-un meci restant din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 1. Trupa lui Cristiano Bergodi vine după o victorie în fața Astrei, scor 2-1, în timp ce moldovenii au un moral destul de scăzut după eșecul cu CFR Cluj, de pe teren propriu, scor 0-2.

Atacantul Craiovei, Andrei Ivan, și-a schimbat look-ul înainte de partida din această seară. După cum se vede în poza de mai jos, „vârful” Științei si-a vopsit părul blond. Poate așa se va rupe ghinionul și va începe din nou să înscrie pentru Universitatea.

Foto: Alex Vîrtosu

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălașa, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Koljic, Mihăilă.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Vătăjelu, Cosic, Ivanov, Qaka, Baiaram, Bărbuț, Gustavo, Nițu.

FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Florescu, Papa – Ashkovski, Keyta, Ofosu – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.
Rezerve: Hankic – Baxevanos, Holzmann, Ebenhofer, Patache, Carlone, Cimpanu, Fili.

Meciul din Bănie va fi arbitrat de Marcel Bîrsan (Bucureşti). Acesta va fi ajutat la cele două linii de Mihai Marius Marica (Bistriţa) şi Marius Nicoară (Severin). Rezervă pentru acest joc este Andrei Florin Chivulete (Bucureşti).

CCA l-a desemnat observator pentru arbitraj pe Marian Salomir (Cluj).

De menționat că cele două echipe s-au mai întâlnit de 14 ori în principala competiţie internă. De 5 ori s-au impus oltenii, de 6 ori au câştigat moldovenii, iar 3 jocuri s-au terminat la egalitate.

Date statistice:

  • Partida dintre „U” Craiova – CFR Cluj 0-2, din data de 23 februarie 2020, a fost singura înfrângere suferită de olteni în precedentele 10 jocuri disputate pe teren propriu în campionat, interval în care au reuşit 8 victorii şi un egal.
  • Craiovenii au primit cel puţin un gol în 24 dintre cele 29 de jocuri disputate în ediţia curentă.
  • 11 dintre cele 46 de goluri marcate de Universitatea au fost reuşite din afara careului mare, dintre care 4 au fost izbutite de Alexandru Cicâldău.
  • 6 victorii, 5 remize şi 3 înfrângeri este palmaresul înregistrat de moldoveni pe teren advers în acest sezon.
  • Gruparea antrenată de Marius Croitoru a înscris cel puţin un gol în 12 dintre cele 14 deplasări din ediţia actuală.

Botoșani nu se descurcă în Bănie

FC Botoşani este fără victorie pe terenul craiovenilor, palmaresul duelurilor cu Universitatea gazdă consemnând două remize şi 5 succese alb-albaştrii.

Primul joc a avut loc în stagiunea 2014/2015, când Universitatea Craiova a câştigat pe teren propriu cu 2-1 (1 noiembrie 2014). Întâia victorie a moldovenilor a venit pe 2 mai 2015, FC Botoşani-U Craiova 2-0 (marcatori: Acsinte, Batin).

În meciurile directe, cele mai multe goluri în campionat s-au înregistrat pe 16 octombrie 2015, când FC Botoşani s-a impus cu 3-2. Cea mai recentă întâlnire directă datează din 5 decembrie 2019, U Craiova-FC Botoşani 3-1. Atunci, pentru olteni înscriau Mihăilă, Cicâldău, Vătăjelu, în timp ce pentru gruparea lui Croitoru a punctat Ofosu.

Mediile de vârstă:

„U” Craiova – 25 ani şi 10 luni;

FC Botoşani – 25 ani şi 11 luni.

Citește și: Liga 1 / Alex Cicâldău şi Elvir Koljic s-au impus în echipa etapei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS