5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalExclusiv / Rodion Cămătaru „obligă“ Craiova să câştige cu Botoşani şi CFR Cluj

Exclusiv / Rodion Cămătaru „obligă“ Craiova să câştige cu Botoşani şi CFR Cluj

Universitatea Craiova întâlneşte marţi, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Botoşani, într-un meci restant din etapa 3 a play-off-ului Ligii I. GdS a prefaţat întâlnirea cu moldovenii cu fostul mare fotbalist al Craiovei şi al României, Rodion Cămătaru, care a împlinit astăzi 62 de ani.

GdS: La mulţi ani! Ce faceţi, sunteţi acasă, petreceţi?

Rodion Cămătaru: Mulţumesc frumos. Sunt prin oraş. Mai târziu petrecem, că este prea devreme acum.

GdS: Cum prefaţaţi meciul ăsta cu FC Botoşani?

Rodion Cămătaru: Fără victorie rămânem privitori. Dacă vom câştiga meciul ăsta, dar şi pe cel de la Cluj, avem şanse mari. Atunci 80% treaba este rezolvată. Ceea ce nu mi se pare imposibil, având în vedere faptul că eliminarea spectatorilor dă şanse foarte apropiate fiecărei echipe. Nu mai există presiune, nu mai există nimic… Decât concentrare asupra jocului! Poţi să o faci sau poţi să te relaxezi. De multe ori e exact ca la un antrenament, că nu poţi să te concentrezi 100%. Aşa sunt jocurile astea.

GdS: Vă temeţi de Botoşani?

Rodion Cămătaru: Să ştiţi că întotdeauna trebuie să iei în serios orice echipă, chiar dacă este mai slab cotată. Şi să nu te ghidezi niciodată după cum au jucat cu CFR Cluj. Nu seamănă deloc un meci cu celălalt. Asta e o lege a fotbalului. Nu ştii cu ce motivaţie vine Botoşaniul. Poate că vine să-şi spele ruşinea aia, sunt ambiţii şi echipa trebuie să fie pregătită şi concentrată.

„Sunt meciuri în care contează punctele, nu jocul“

GdS: Cum vi s-a părut primul joc al Craiovei de la reluare, cel cu Astra?

Rodion Cămătaru: Nu a fost un joc extraordinar. A fost modest, dar este important că a fost câştigat. Sunt meciuri în care contează punctele, nu jocul, dar poţi să capeţi încredere. Sper ca în jocul de mâine băieţii noştri să arate altceva, să obţină o victorie concludentă atât ca rezultat, cât şi ca evoluţie.

GdS: Ce părere v-a lăsat Cristiano Bergodi, ţinând cont că antrenează de atâţia ani în România?

Rodion Cămătaru: Bergodi mi-a lăsat o impresie bună, chiar dacă la ultima echipă la care a fost, FC Voluntari, a avut rezultate modeste. Jocul echipei a fost însă chiar minunat pe alocuri. A avut rezultate la FCSB, CFR Cluj şi nu văd de ce nu ar face o treabă bună şi aici. Este un antrenor profesionist, cunoaşte jocul. Acum rămâne de văzut ce va reuşi, preluând din mers echipa chiar în play-off. Sper să aibă succes. Dacă nu, vom vedea în sezonul viitor ce va face. Eu am încredere în el. Antrenorii italieni văd că au făcut treabă aici la noi, amintindu-mi de Devis Mangia. Sper ca şi Bergodi, care a fost un mare fotbalist, să fie şi un bun antrenor pentru Craiova.

GdS: Credeţi că a crescut presiunea acum, când pare să se fi simplificat lupta la titlu?

Rodion Cămătaru: Presiune nu cred că există. Cred că suntem outsideri în momentul de faţă şi cred că echipa poate să producă surpriza. Întotdeauna locul doi este cel mai periculos. De aceea spun că fără rezultate în aceste două jocuri se termină totul. Îţi trebuie două victorii ca să rămâi în continuare cu şanse mari la titlu. Având în vedere că CFR-ul a avut avansul ăla, o victorie la Cluj ar fi cam de 6 puncte, ca să zic aşa.

GdS: Ce ar însemna un titlu pentru Craiova în momentul de faţă?

Rodion Cămătaru: Ar însemna enorm. Au trecut atâţia ani de când nu s-a mai câştigat titlul şi un oraş ca şi Craiova ar merita asta. Asta având în vedere interesul enorm care este aici. Publicul vine cu dragoste la stadion, tradiţia… sunt multe lucruri care ar putea să renască aici prin câştigarea unui titlu.

„Cum au dat la biserică, puteau da drumul şi la stadion“

GdS: Se tot vorbeşte despre revenirea suporterilor în tribune. Credeţi că o să se întâmple curând şi astfel Universitatea să aibă un aliat de nădejde sau spectatorii vor reveni din sezonul viitor?

Rodion Cămătaru: Cred că se va întâmpla din campionatul viitor. Nu cred că vor da drumul spectatorilor până la sfârşitul play-off-ului/play-out-ului, deşi cred că ar fi putut la un procent de câteva mii. Cum au dat la biserică, puteau da drumul şi la stadion. Măcar la 10% din capacitatea stadionului. Mi se pare ciudat că la unele chestii autorităţile au fost permisive şi s-a trecut cu vederea, dar la sport nu.

GdS: Cum vi se pare fotbalul jucat după pauza asta şi în plină pandemie de coronavirus?

Rodion Cămătaru: Din păcate, fotbalul fără spectatori parcă nu are impactul pe care-l avea. Parcă nu mai este interesul atât de mare. E greu să joci fără spectatori şi de aceea calitativ a fost destul de modest. Să sperăm că totul va reveni la normalitate cât mai curând.

Citeşte şi: Liga 1 / CCA a anunţat brigada restanţei „U“ Craiova – FC Botoşani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS