9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Astra, 2-1 final. Koljic și Baiaram, îngerii păzitori ai Științei

„U“ Craiova – Astra, 2-1 final. Koljic și Baiaram, îngerii păzitori ai Științei

Universitatea Craiova a obținut, vineri seară, o victorie mare, pe teren propriu, împotriva Astrei Giurgiu. Elevii lui Bergodi s-au impus cu mari emoții, scor 2-1, cu un gol al victoriei înscris în minutul 90+1. Cele două reușite îi aparțin lui Elvir Koljic (60, 90+1).

De menționat că juniorul Ștefan Baiaram, care a intrat pe teren pe finalul meciului, a fost omul decisiv pentru Craiova. Acesta a făcut o cursă pe cont propriu în prelungirile partidei și i-a centrat decisiv lui Koljic.

Pentru Universitatea a fost primul meci de la reluarea campionatului, după ce duelul cu Botoșani, din runda a treia a play-off-ului, a fost amânat din pricina medicului moldovenilor, descoperit cu Covid-19.

Final: „U“ Craiova – Astra 2-1.

min 90+1: GOOOOOLLLL Craiova: Nou-intratul Baiaram face o cursă senzațională și îi centrează lui Koljic, care nu ratează din centrul careului. Știința 2, Astra 1.

min. 86: Galben și pentru Radunovic, de la Astra.

min. 84: A patra schimbare la Craiova. Baiaram intră, Mihăilă părăsește terenul. De asemenea, Tamaș a primit cartonaș galben pentru tragere de timp.

min. 84: Seto și Bărbuț au fost avertizați cu cartonașul galben, după două intervenții dure.

min. 82: Mihăilă trage de la mare distanță pe direcția portarului, fără a-l incomoda.

min. 77: Intră și Gustavo la Craiova. Nistor părăsește terenul de joc.

min. 71: Gol Astra. Fostul jucător al oltenilor, Raoul Baicu, înscrie imediat după intrarea sa pe teren cu un șut violent, sub bară, din careu.

min. 70: Triplă schimbare la Astra: Balaure, Baicu și Seto îi înlocuiesc pe Gheorghe, Stahl și Simion.

min. 69: Al treilea cartonaș galben din tabăra Astrei este luat de Dima.

min. 68: O nouă modificare la Craiova. Ivan este înlocuit cu Bărbuț.

min. 63: O altă Craiova în repriza a doua!! Un-doi perfect între Koljic și Mihăilă, dar ultimul din ei a trimis mult peste poartă dintr-o poziție favorabilă. În continuare, 1-0 pentru alb-albaștri.

min. 60: GOOOOOOL Craiova!!! Alexandru Cicâldău îi dă o pasă genială cu călcâiul lui Elvir Koljic, care nu avea cum să rateze din cinci metri. Universitatea Craiova – Astra 1-0.

min. 59: Răduț de la Astra și Mateiu de la Craiova au primit cartonașe galbene.

min. 53: Prima înlocuire la Astra. Ioniță este schimbat cu Fatai.

min. 51: Ratare după ratare pentru Craiova: Andrei Ivan trimite dezamăgitor peste poartă din mijlocul careului advers după o pasă excelentă a lui Bancu.

min. 49: Ce ratare! Lazar este din nou providențial pentru Astra. Acesta respinge de lângă bară șutul plasat al lui Cicâldău și păstrează tabela intactă.

min. 46: Prima modificare la Craiova. Vătăjelu îl schimbă pe Vlădoiu.

Partida a fost reluată.

Știința pare că nu se regăsește după primele 45 de minute oficiale de la reluarea campionatului. Elevii lui Bergodi au greșit foarte multe pase și poate fi spus că se comportă la fel ca în amicalele de până acum.

PAUZĂ: „U“ Craiova – Astra 0-0

min. 44: cartonaș galben pentru Vlădoiu.

min. 42: Ioniță trimite cu capul dintr-o centrare, dar Pigliacelli nu are probleme,

min. 37: Cicâldău trage la poarta lui Lazar, dar fără probleme pentru portar.

min. 30: pauză de hidratare

min. 24: A doua șansă de gol pentru Știința în doar două minute. Acka trimite în bară, după centrarea lui Cicâldău din corner, iar apoi fundașii Astrei au îndepărtat pericolul.

min. 23: Ocazie uriașă Craiova. Elvir Koljic șutează puternic din centrul careului, dar portarul Astrei are un reflex senzațional și respinge în corner.

min. 12: Astra iese la atac, dar șutul lui Simion se duce departe de poarta lui Pigliacelli.

min. 10: Craiova presează și vine și prima mare ocazie. Nistor centrează în careu, apărătorii formației oaspete au fost păcăliți de traiectoria mingii, dar Mihăilă nu a reușit să ajungă la minge. Rămâne 0-0.

min. 8: Elvir Koljic șutează de la marginea careului de 16 metri, dar mingea se scurge pe lângă poarta lui Lazar.

Din tribune se aud înregistrări ale scandărilor suporterilor Științei.

min. 4: O primă incursiune a meciului îi aparține Craiovei. Bancu a centrat de pe partea stângă, mingea a ajuns în careu, la Koljic, dar apărătorii Astrei și-au făcut treaba și au degajat balonul.

Partida a început!

Înainte de startul meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria persoanelor decedate din cauza pandemiei de Covid-19.

„U“ Craiova întâlnește astăzi, de la ora 20.00, pe stadionul Ion Oblemenco, pe Astra Giurgiu, în primul meci oficial de la reluarea campionatului. Partida va conta pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 1. Reamintim că meciul cu FC Botoșani, din etapa a 3-a, ce ar fi trebuit să se desfășoare săptămâna trecută, a fost amânat. Asta din pricina faptului că medicul oaspeților a fost depistat cu coronavirus.

Remarcăm că toți cei prezenți la stadion au completat un formular în privința coronavirusului. Jucătorii, staff-ul și oamenii de pe margine poartă măști și mănuși. La tribuna a doua sunt amplasate steagurile copiilor de mingi, în timp ce la Peluza Sud este afișat un banner al celor de la Punct și de la Capăt.

Foto: Alexandru Vîrtosu

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălașa, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Koljic, Mihăilă.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Mitran, Vătăjelu, Cosic, Ivanov, Qaka, Baiaram, Bărbuț, Gustavo.

Astra: Lazăr – Gheorghe, Graovac, Dima, Tamaș, Radunovic – Simion, Crepulja – Răduț, Stahl, Ioniță.
Antrenor: Bogdan Andone.
Rezerve: Boloboașă, Bruno, Graur, Dandea, Balaure, Seto, Fatai, Budescu, Baicu.

De menționat că Astra începe meciul din Bănie fără Alibec și Budescu, principalele pericole din tabăra oaspeților.

Meciul va fi arbitrat de Radu Petrescu (Bucureşti), ajutat de la margine de Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti) şi Ciprian Florin Danşa (Satu Mare). Arbitru de rezervă a fost numit Rareş George Vidican (Satu Mare).

Observator din partea CCA a fost desemnat Laszlo Sajtos (Sibiu).

Citește și: Exclusiv / CSO Filiaşi şi-a numit staff-ul tehnic. Vezi cine vine la cârma echipei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS