8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRB Salzburg a câştigat Cupa Austriei. A făcut instrucție cu Lustenau

RB Salzburg a câştigat Cupa Austriei. A făcut instrucție cu Lustenau

RB Salzburg a câştigat Cupa Austriei după ce a învins-o categoric, cu 5-0, vineri seara, în finală, pe formaţia de ligă secundă Austria Lustenau. Meciul s-a disputat fără spectatori pe stadionul din oraşul Klagenfurt. Golurile au fost marcate de Szoboszlai (’20), Stunberger (’21 – autogol), Okafor (’54), Ashimeru (’66) și Koita (’80). RB Salzburg a câştigat trofeul pentru a şaptea oară.

Acest joc a marcat repornirea sezonului competiţional în Austria, după suspendarea din martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Campionatul Austriei va fi reluat pe 2 iunie.
„Este un pas mare pentru noi toţi. E important ca mingea să se rostogolească din nou pe teren“, a declarat directorul executiv al ligii austriece de fotbal, Christian Ebenbauer, la finalul unei reuniuni cu cluburile din primul eşalon.

„Meciurile se vor desfăşura cu porţile închise, la fiecare trei zile, pentru a recupera întârzierea şi a termina sezonul în prima săptămână din iulie“, a precizat oficialul.

Bundesliga austriacă mai are de disputat zece etape din acest sezon.

Jucătorii vor trebuie să se supună regulat testelor de depistare a virusului. În caz de rezultat pozitiv, un membru al echipei va fi pus în izolare timp de 14 zile, iar restul echipei va fi testat din nou.

Austria, ţară cu 8,8 milioane de locuitori, a fost una dintre primele, la mijlocul lunii aprilie, care a relaxat măsurile de izolare şi nu a cunoscut până acum o creştere a numărului de infecţii după relaxare.

Citește și: Italienii încep cu meciurile din Cupă, apoi se reiau cele din Serie A

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS