20.1 C
Craiova
luni, 1 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sport Fotbal Real Madrid, acord cu jucătorii pentru scăderea salariilor cu 10-20%

Real Madrid, acord cu jucătorii pentru scăderea salariilor cu 10-20%

Clubul spaniol Real Madrid a ajuns la un acord cu jucătorii săi pentru reducerea salariilor cu 10-20 la sută pentru restul sezonului.

„Jucătorii şi membrii staff-ului primelor echipe de fotbal şi baschet ale clubului Real Madrid, reprezentate de căpitanii lor, şi principalii conducători ai diferitelor sectoare ale clubului au ajuns la un acord pentru reducerea voluntară a salariului lor în acest an, între 10% şi 20%, în funcţie de circumstanţele care pot aduce oprirea definitivă a sezonului 2019-2020“, a precizat clubul madrilen.

„Decizia, adoptată de jucători, antrenori şi angajaţi, permite evitarea recurgerii la măsuri traumatizante care să afecteze restul salariaţilor şi permite contribuţia la menţinerea obiectivelor economice ale entităţii noastre, care se confruntă cu reducerea veniturilor din cauza suspendării competiţiilor şi a paraliziei unei mari părţi a activităţilor comerciale“, se mai arată în comunicat.

În primă fază este vorba de o scădere de 10%

Potrivit presei spaniole, scăderea va fi de 10% dacă sezonul 2019-2020 va fi dus până la capăt şi de 20 la sută dacă va fi suspendat definitiv.

Real Madrid are o masă salarială de 283 milioane de euro. Acordul cu jucătorii îi aduce clubului o economie de 28 până la 56 de milioane de euro, în funcţie de viitorul sezonului 2019-2020.

Prin acest acord voluntar găsit cu jucătorii, scopul este de a evita un şomaj parţial. Acesta ar afecta dur cei 800 de angajaţi ai clubului, ale căror salarii sunt net inferioare jucătorilor echipelor de fotbal şi baschet masculin.

LaLiga a sfătuit cluburile se recurgă la un plan de şomaj parţial (ERTE), pentru a încerca să minimalizeze pierderile aduse de pandemie. FC Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla FC şi Espanyol Barcelona au făcut deja apel la acest plan de şomaj parţial.

Cu 146.690 de cazuri pozitive şi 14.555 morţi, potrivit unui bilanţ făcut public miercuri, Spania este a doua ţară cea mai afectată de pandemia de COVID-19, după Italia.

Citește și: „U“ Craiova / Ștefan Vlădoiu: Sunt de la 10 ani aici și aici vreau să mă și stabilesc!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Spitalul Judeţean din Suceava s-a redeschis cu sectoare non-COVID

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că Spitalul Judeţean Suceava a devenit funcţional pentru sectoare non-COVID, fiind internat deja...

Ce date vor fi colectate de la clienții teraselor?

Terasele s-au redeschis începând de luni, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca...