6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVIDEO / Ce le-ai făcut Papură? „Leii“, pragmatici, determinaţi şi eficieţi. Vezi rezumatul şi statistica meciului cu Poli Iaşi!

VIDEO / Ce le-ai făcut Papură? „Leii“, pragmatici, determinaţi şi eficieţi. Vezi rezumatul şi statistica meciului cu Poli Iaşi!

-

Universitatea Craiova şi-a continuat ascensiunea în joc şi în rezultate, reuşind o victorie frumoasă şi în Dealul Copoului, 5-2 (3-0) cu Poli Iaşi. Este cel de-al treilea succes consecutiv al alb-albaştrilor cu Papură la timonă, iar evoluţia este total diferită faţă de cea din mandatul lui Victor Piţurcă.

Ştiinţa s-a apropiat la 3 puncte de liderul CFR Cluj, iar derbiul cu ardelenii, programat duminică, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, se anunţă de-a dreptul „incendiar“.

Ştiinţa a făcut şah-mat Iaşiul în prima repriză

În prima parte elevii lui Corneliu Papură au fost pragmatici, eficienţi, determinaţi şi spectaculoşi în multe momente.

Primul gol a picat repede şi asta a contat mult pentru moral. Dan Nistor a excelent, pe culoar, pentru Alex Cicâldău, acesta a prelungit cu o atingere către Luis Niţu, aflat în spatele său, iar tânărul atacant l-a executat pe Târnovanu cu un şut puternic, de la 17 metri, la colţul din stânga al porţii (’11, 0-1). Luis Niţu se află la cel de-al doilea gol consecutiv, după ce a înscris şi în poarta Viitorului, la Ovidiu.

La doar câteva minute, Klimavicius i-a dat peste picioare lui Nicuşor Bancu în careu şi astfel Cătălin Popa a indicat prompt punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată în gol de Alex Cicâldău, decarul Băniei trimiţând fără emoţii la colţul din dreapta (’16, 0-2). Cu această reuşită, Cicâldău a ajuns la cota 9 în acest sezon.

Nici nu s-au dezmeticit prea bine moldovenii, că au scos din nou mingea din plasă. Cicâldău a centrat dintr-un corner de pe stânga la colţul scurt, Ivan a reluat excelent cu capul sub bară, Târnovanu a reuşit să respingă, dar imprecis, iar Mihai Bălaşa a urmărit şi a „înţepat“ mingea cu capul de la un metru (’22, 0-3).

S-au jucat cu nervii suporterilor, dar şi-au revenit

În cea de-a doua repriză, alb-albaştrii au avut ceva probleme de atitudine şi asta pentru că s-au văzut câştigători mult prea devreme. În primele 25 de minute au fost asediaţi de moldoveni!

Poli Iaşi a izbutit să reducă din diferenţă prin Cosmin Frăsinescu, fost jucător al Ştiinţei, care a scăpat din marcajul lui Cosic. Acesta a reluat imparabil, de la circa 8 metri, o centrare venită dintr-o lovitură liberă executată de Passaglia (’52, 1-3).

„Palma“ primită nu i-a trezit pe băieţii lui Papură. Gazdele au mai punctat o dată pe fondul relaxării jucătorilor craioveni din defensivă, când Nicadro Breeveld a centrat pentru Manuel De Iriondo, iar argentinianul a reluat din voleu, imparabil, de la 8 metri (’69, 2-3).

Bancu şi Koljic au rezolvat meciul

De data aceasta lovitura a avut efect pentru „lei“, care uşor-uşor au revenit la cârma jocului şi au „muşcat“ din nou. Vătăjelu i-a pasat excelent pe culoar lui Bancu, Nicuşor a preluat la 17 metri de poartă, a pătruns şi a şutat de la 10 metri lateral stânga la colţul lung (’82, 2-4). Acest gol a readus liniştea în tabăra olteană şi le-a turnat plumb în ghete ieşenilor.

Elevii lui Mircea Rednic au mai încasat un gol pe final de joc. La un contraatac rapid, iniţiat de Cicâldău şi continuat de Ştefan Vlădoiu, a apărut la finalizare Elvir Koljic, care nu l-a „iertat“ pe Târnovanu de la 8 metri, reluând imparabil cu latul, pe mijlocul porţii (’88, 2-5).

Liga 1, etapa 25 / Poli Iaşi – Universitatea Craiova 2-5

Au marcat: Frăsinescu (’52), De Iriondo (’69) / Luis Niţu (’11), Alex Cicâldău (’16 – penalti), Mihai Bălaşa (’22), Nicuşor Bancu (’82) şi Elvir Koljic (’88).

Poli Iaşi: Târnovanu – Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, S. Şerban – Breeveld (’59, De Iriondo), Passaglia – Platini, Omoh (’70, An. Cristea), Chacana (’46, Horsia) – Luckassen. Antrenor: Mircea Rednic.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ (’83, Martic), Niţu (’35, Koljic), Ivan (’67, Vătăjelu). Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonaşe galbene: Luckassen ’40, Platini ’45+3, Şerban ’62, Frăsinescu ’65, De Iriondo ’73, Klimavicius ’66 / Bancu ’43.

Au arbitrat: Cătălin Popa – George Florin Neacşu, Imre-Laszlo Bucsi; Cătălin Buşi.
Observatori: Vasile Bratu (CCA), Ioan Mironaş (LPF).

Statistica jocului: posesie: 55% – 45%, ocazii de gol: 13-9, şuturi pe poartă: 4-7, şuturi pe lângă poartă: 9-2, lovituri libere: 25-20, cornere: 2-2, offsideuri: 4-1, aruncări de la margine: 19-10, intervenţii portar: 2-2, faulturi: 16-24, cartonaşe galbene: 6-1, atacuri: 113-98, atacuri periculoase: 67-41.

VEZI CUM ARATĂ CLASAMENTUL LA ZI!

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru tineri s-au bătut ziua în amiaza mare pe...

Poliţiştii Secţiei 5 Poliție Craiova au fost sesizați vineri...

ȘTIRI GdS