7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalVIDEO / Sorin Cârţu le cere suporterilor să aibă încredere în Papură şi conducere

VIDEO / Sorin Cârţu le cere suporterilor să aibă încredere în Papură şi conducere

-

Aflat cu Universitatea Craiova în Antalya, preşedintele Sorin Cârţu a vorbit despre prima săptămână de pregătire a alb-albaştrilor pe pământ turcesc. „Sorinaccio“ s-a declarat mulţumit de modul în care s-au derulat lucrurile în cadrul cantonamentului. A lăudat programul de lucru al lui Corneliu Papură şi a staff-ului său. Cârţu a comentat şi decizia patronatului cu privire la menţinerea lui Papură în funcţia de antrenor principal. A subliniat că îl creditează şi el pe tânărul tehnician.

„E un cantonament bun. În calitate de preşedinte pot să spun că mi-a plăcut ce am văzut în această perioadă. S-a lucrat intens, în baza unui program pe care conducerea tehnică şi l-a făcut. Şi a fost o primă săptămână destul de fructuoasă. Repet: mie mi-a plăcut ce am văzut. Cornel Papură va fi antrenorul principal! El va conduce banca tehnică a Universităţii Craiova pentru perioada următoare şi sperăm ca asta să fie încununată cu succes. Obiectivul nostru se ştie care este, e anunţat de la începutul sezonului.

Atacăm cele două trofee şi sperăm să şi reuşim. V-am spus: ceea ce am văzut în săptămâna asta mie mi-a plăcut. Ei îşi urmează programul şi sper să aibă şi mai multă şansă. Eu ştiu, un antrenor, în exprimarea lui şi în carieră, are nevoie şi de şansă. Din punctul meu de vedere 70% e ştiinţă şi 30% este şansă. Îmi doresc să aibă mai multă şansă decât a avut în prima parte, în cele 8 etape în care le-a condus echipa. În proiectul ăsta, care a început cu el, a făcut o medie de 2 puncte pe meci. Este o medie bună, care îţi dă speranţe pentru cupele europene. Sperăm măcar să o repete în perioada următoare“, a comentat Sorin Cârţu.

„Nu poţi să astupi gura lumii“

Conducătorul Ştiinţei a comentat şi pe tema zvonurilor care anunţau alte numiri la nivel de staff tehnic şi nu s-a arătat susprins.

„Nu ştiu ce să spun… Întotdeauna sunt comentarii. Odată cu plecarea imprevizibilă a lui Piţi zvonurile au ‘curs’ şi sigur e că nu poţi să astupi gura lumii. Şi au fost probabil discuţii pe care patronatul nostru le-a purtat şi cu alţi antrenori. Acum, nu ştiu, nu am participat la ele şi nu pot să ştiu exact ceea ce s-a discutat. Odată cu plecarea lui Piţi s-a mers pe ideea să revină Cornel. Asta şi în ideea unei continuări muncii pe care el a depus-o alături de cei din staff-ul tehnic, condus de Piţi la vremea respectivă“, a spus Cârţu.

Acesta a subliniat că jucătorii nu ar trebui să fie afectaţi de toată tevatura asta, privind numirea antrenorului:
„Jucătorii nu trebuie să fie marcaţi de discuţii de tipul ăsta. Un jucător are un contract cu clubul, nu are contract cu un anumit antrenor. El trebuie să îşi vadă de treabă, să muncească şi să reprezinte interesele clubului şi obiectivele pe care le fixează clubul“.

Îşi doreşte unitate în Bănie

Conducătorul Ştiinţei ştie că doar rezultatele contează în opinia publicului şi le cere suporterilor să fie înţelegători cu fotbaliştii şi cu Papură. Sorin Cârţu le cere fanilor să susţină ideea de unitate, pentru că numai aşa pot fi îndeplinite obiectivele îndrăzneţe.

„Întotdeauna antrenorul e ţinut în funcţie de rezultate. În momentul în care sunt nişte rezultate bune, care vin şi în urma unui joc bun, publicul uşor-uşor îşi îndreaptă admiraţia pentru el. Craiova este o echipă greu de condus. Într-un fel, acum sunt aprecieri în plus pentru mine, pentru toate perioadele pe care le-am avut şi obiectivele care mi s-au trasat şi obiectivele rezolvate în mandatele respective.

Aşa e la Craiova, deja celebrul cântec al galeriei. Trebuie să te adaptezi şi în momentul în care eşti numit în funcţia asta de antrenor principal trebuie să fii pregătit. Chiar dacă nu eşti de acord cu anumite manifestări, trebuie să le accepţi, să te comporţi în consecinţă şi să ştii să treci peste ele. Fanii Universităţii trebuie să aibă încredere mai multă în ceea ce se întâmplă la clubul nostru, să-l susţină pe Cornel. Fiind unitatea asta între jucători – antrenori – conducere – spectatori, şi nu neapărat în ordinea în care am spus-o, sigur că obiectivele vor fi mai uşor de îndeplinit“, a subliniat Sorin Cârţu.

„Cu lotul acesta nu ar trebui să pierdem niciun meci“

Sorin Cârţu a afirmat că Dan Nistor, singurul venit până acum nu are de ce să nu se integreze rapid şi să conteze pe teren în meciurile viitore. Acesta a admis că e posibil să mai apară şi alţi fotbalişti în perioada următoare, dar că şi aşa Universitatea Craiova are un lot foarte bun.

„Este un lot bun şi urmează ca staff-ul tehnic să-l valorifice prin muncă, să le scoată în evidenţă calităţile acestor jucători. Nistor este un jucător de calitate şi la experienţa pe care o are nici nu trebuie să aibă nevoie de foarte mult timp ca să se integreze. Asta este, de fapt, o caracteristică a unui jucător bun, să se integreze rapid. Probabil vor mai veni şi alţii, vom vedea. Este un lot foarte bun, competitiv. Din punctul meu de vedere, cu lotul actual al Universităţii, pentru campionatul nostru, nu ar trebui să pierdem niciun meci. Nu spun că avem un lot să câştigăm toate meciurile, dar la ce avem la dispoziţie şi la ce oferă fotbalul românesc spun că nu ar trebui să pierdem niciun meci“, a încheiat Sorin Cârţu.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Consilierii locali ai opoziţiei din Craiova, amorţiţi şi în...

Joi, 25 aprilie, a avut loc şedinţa Consiliului Local...

ȘTIRI GdS