9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalStatistică / Vezi ce „spun“ cifrele despre fotbalul din Liga a V-a Dolj

Statistică / Vezi ce „spun“ cifrele despre fotbalul din Liga a V-a Dolj

Zilele trecute am analizat cu atenție Liga a IV-a Dolj și am comparat fotbalul de pe la noi cu cel din celelalte patru județe ale Olteniei. Acum a venit rândul unei statistici pentru Liga a V-a Dolj. Vezi ce „spun“ cifrele după turul campionatului!

Lupta este foarte strânsă în seria 1

În seria 1 lupta pentru prima poziție se dă între 6 echipe, ceea ce demonstrează că acolo este un campionat competitiv. Lider este Viitorul Giurgița, cu 31 de puncte, iar podiumul este completat de Recolta Urzicuța, cu 30, și Triumf Bârca, 28. Nu sunt departe nici următoarele trei clasate, așa cum spuneam mai devreme: Viitorul Ciupercenii Noi are 27 de puncte, iar Viitorul Afumați și Fulgerul Maglavit au strâns câte 26 de puncte fiecare.

„Lanterna roșie“ din seria 1, Juventus Piscu Vechi, a dobândit doar 6 puncte.

Întocmind un clasament cu echipele care au marcat cele mai multe goluri, acesta arată astfel: 1. Viitorul Giurgița – 79, 2. Viitorul Afumați – 61, 3. Fulgerul Maglavit – 55.

Cele mai puține goluri au fost înscrise de Recolta Seaca de Câmp – 20 și Spicul Unirea – 21.

Cea mai bună apărare din seria I o are a doua clasată, Unirea Urzicuța, care a primit 22 de goluri în cele 13 meciuri susținute. Ea este urmată de Triumf Bârca și Desnățuiul Giurgița (locul 7 la finalul turului), ambele cu 23, Viitorul Afumați și Fulgerul Maglavit, ambele cu 26. Liderul se regăsește abia de poziția a 6-a, cu 27 de goluri primite.

Formația care a scos de cele mai multe ori mingea din plasă este Juventus Piscu Vechi. Are 78 de goluri primite.

Seria 2, ceva mai „liniștită“

Trecând la seria 2, bătălia pentru locul 1 se dă practic între două echipe, Progresul Castranova (31 de puncte) și Progresul Amărăștii de Sus (30). A treia echipă clasată are 26 de puncte și un handicap de 5, respectiv 4 puncte față de principalele contracandindate la promovare. Mai sunt doar două formații ce mai pot emite pretenții, Știința Celaru (25) și Energia Radomir (24), restul fiind din ce în ce mai departe de lider.

„Lanterna roșie“ din seria 2 este Avântul Daneți, cu 7 puncte.

În această serie nici golurile nu au fost atât de numeroase. Echipa cu cele mai multe goluri înscrise este a 4-a clasată, Știința Celaru, cu 52 de reușite. Aceasta este urmată de Recolta Măceșu de Jos, cu 43, Amărăștii de Sus, cu 39, și liderul Progresul Castranova, cu 35.

Cele mai puține goluri înscrise le are Ajax Dobrotești, penultima clasată, 16 la număr.

Cea mai bună apărare o are, surprizător, echipa de pe locul 6: AS Rojiște, cu 14 goluri primite. Podiumul acestui capitol este completat de Amărăștii de Sus (17) și Măceșu de Jos (19). Liderul Castranova este pe 4, cu 20 de goluri încasate.

Cele mai multe goluri le-a primit ocupanta locului 9, Inter BMW Secui, 51.

Știința Malu Mare, principala favorită la locul 1 din seria 3

Și mai clare par lucrurile în seria a 3-a, acolo unde Știința Malu Mare este principala favortită la câștigarea campionatului. Este lider cu 29 de puncte, iar urmăritoare sunt Sporting Leu și CS Cârcea II, ambele cu 26. Apoi ecartul se mărește considerabil cu fiecare loc, mai exact Betis Craiova (locul 4) are 23, iar Viitorul Țuglui (locul 5) doar 19.

Aici „lanterna roșie“, Viitorul Teasc, are doar 2 puncte.

Nici în această serie liderul nu are cele mai multe goluri marcate decât celelalte combatante. La acest capitol excelează Sporting Leu, cu 43 de reușite, Malu Mare o urmează cu 36 de goluri, iar CS Cârcea II a înscris 33 și se află pe 3.

Restul echipelor au fost „zgârcite“, iar cele mai puține goluri au fost înscrise sunt în dreptul Științei Calopăr și Șarja Robănești, 16 mai exact.

La capitolul defensivă, primele trei locuri sunt ocupate în ordine de Betis Craiova (13 goluri primite), Știința Malu Mare (14) și CS Cârcea II (17).

Cele mai multe goluri le-a încasat „lanterna“, Viitorul Teasc, 47 la număr.

Bătălia cea mare se dă în trei în seria 4

O luptă acerbă pentru prima poziție din seria 4 se dă între echipele CS Sopot, AS Grecești și Vulturul Cernătești. Toate cele trei echipe au strâns câte 27 de puncte, iar ordinea a stabilit-o golaverajul. O altă formație ce poate fi luată în calcul pentru promovare este Viitorul Coțofenii din Dos, care a adunat 22 de puncte în cele 12 runde.

„Lanterna roșie“ din seria 4 este Știința Secu, cu 3 puncte.

Cele mai multe goluri marcate le are Viitorul Coțofenii din Dos, 70 la număr. Celelalte două locuri de pe podium la acest capitol sunt ocupate de CS Sopot, cu 57, și Vulturul Cernătești, cu 48.

Cele mai puține goluri marcate le au ultimele două clasate: Jiul Breasta și Știința Secu, ambele cu 16 fiecare.

Cea mai bună apărare din seria 4 o deține AS Grecești, care a încasat doar 7 goluri. Pe locul doi este Vulturul Cernătești, cu 17, iar pe trei – CS Sopot, cu 24.

Cele mai multe goluri le-a primit „lanterna“, formația din Secu a scos mingea din propria plasă de 113 ori.

Concluzii Liga a V-a:

-Clasament lideri: 1. Viitorul Giurgița 31 de puncte / Progresul Castranova 31 de puncte, 2. Știința Malu Mare 29 de puncte, 3. CS Sopot 27 de puncte.

-Clasament cea mai ofensivă echipă: 1. Viitorul Giurgița – 79 de goluri, 2. Viitorul Coțofenii din Dos 70 de goluri, 3. Știința Celaru – 52 de goluri, 4. Sporting Leu – 43 de goluri.

-Clasament: cea mai bună apărare: 1. AS Grecești 7 goluri primite, 2. Betis Craiova 13 goluri primite, 3. AS Rojiște 14 goluri primite, 4.  Unirea Urzicuța 22.

-Clasament cea mai slabă „lanternă“: 1. Viitorul Teasc 2 puncte, 2. Știința Secu 3 puncte, 3. Juventus Piscu Vechi 6 puncte, 4. Avântul Daneți 7 puncte.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS