8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalDefensiva Universității Craiova, pe locul 4 în Liga I

Defensiva Universității Craiova, pe locul 4 în Liga I

Încă din sezonul trecut Universitatea Craiova a dat semne de slăbiciune în apărare. S-au pierdut multe puncte importante în această ediție din pricina greșelilor personale. În prim plan au ieșit când Stephane Acka, când Tiago Ferreira sau Renato Kelic și Ștefan Vlădoiu și chiar și Mihai Bălașa. Ultimul a avut evoluții excelente la început și destul de slabe spre final.

Cu toate că a lăsat o impresie că deține o defensivă modestă, Universitatea Craiova nu stă chiar rău comparativ cu adversarele sale din Liga I dacă privim cu atenție cifrele. Știința a primit 22 de goluri în cele 22 de partide susținute în campionat și este a patra clasată la acest capitol. Cu apărări mai bune s-au prezentat până acum CFR Cluj (16), Astra Giurgiu (21) și Sepsi Sf. Gheorghe (21).

Sub Universitatea, ierarhia se prezintă astfel: 5. FCSB (24), 6. Mediaș (25), 7. Viitorul (26), 8. Botoșani (28), 9. Iași (30), 10. Hermannstadt (36), 11. Dinamo (37), 12. Voluntari (40), 13. Chindia (42), 14. Clinceni (42).

Două penaltiuri s-au dictat împotriva Craiovei

De menționat că fundașii Universității Craiova au avut și evoluții „curate“, în sensul că nu au prea făcut penaltiuri.

Una dintre loviturile primite s-a consemnat în meciul tur, din Bănie, cu Astra (etapa 7), dar Mihai Răduț a ratat în minutul 37, la scorul de 0-0. În poartă se afla Mirko Pigliacelli. Meciul a fost câștigat de olteni cu 1-0, grație golului marcat de Nicușor Bancu (’68).

Al doilea penalti dictat împotriva Craiovei și totodată ultimul a fost în etapa 22, când, la 2-0 pentru FCSB, Florin Tănase a șutat în peluză de la punctul cu var (’45+3).

De consemnat că fundașii Științei au fost atenți și au reușit să nu-și dea autogol.

Apărarea Universității, mai slabă ca în sezonul trecut

Făcând o comparație cu sezonul trecut, Universitatea Craiova a intrat în vacanța de iarnă cu 19 goluri primite și 37 marcate. Știința se regăsea pe locul 3, cu 38 de puncte, dar trebuie menționat faptul că întrecerea s-a întrerupt la 21 de etape.

Făcând și comparația cu 22 de runde, gruparea din Bănie se prezenta la începutul lunii februarie 2019 cu 39 de puncte și cu următorul golaveraj: 37-19.

Citește și: Atacanții Craiovei, fără „dinți“. Vezi cine a scuturat plasele adversarilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS