17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAtacanții Craiovei, fără „dinți“. Vezi cine a scuturat plasele adversarilor!

Atacanții Craiovei, fără „dinți“. Vezi cine a scuturat plasele adversarilor!

Universitatea Craiova nu este echipa care să fi impus teamă adversarilor săi în acest sezon de Liga I. Asta pentru că atacanții olteni au fost ușor de „citit“ și de blocat. Cel puțin asta arată statistica!

Și pentru că tot vorbim pe cifre, vârfurile Științei au reușit să înscrie doar 8 goluri dintr-un total de 31 ale echipei. Detaliind, Mihai Roman a reușit 3 goluri, Andrei Ivan 2, Luis Nițu, Elvir Koljic și Carlos Fortes – câte unul fiecare.

„Leii“ au „mușcat“ mai mult prin mijlocași, din rândul acestora ieșind și golgheterul Științei. Principala „gură de foc“ a fost decarul Alexandru Cicâldău, cu 6 reușite. Acesta este urmat de Valentin Mihăilă, cu 3, Vali Constantin, cu 2, Antoni Ivanov și Cristi Bărbuț, cu câte unul fiecare.

Avem și fundași cu reușite egale cu cele ale atacanților: Nicușor Bancu – 3 goluri, Bogdan Vătăjelu – 2, Mihai Bălașa – 2 sau Ivan Martic – 1.

Craiova a beneficiat și de două autogoluri

Adunând cifrele mai sus menționate totalizăm 29 de goluri. De aici reiese că Universitatea a beneficiat și de două autogoluri.

Primul s-a consemnat în runda inaugurală, când Andrei Răuță (Academica Clinceni) a nimerit în propria poartă în minutul 13. El a deschis drumul spre o victorie muncită a Științei, cu 3-2.

Al doilea autogol de care au profitat oltenii s-a consemnat în runda a 17-a, în Bănie, la meciul Universitatea – Hermannstadt 3-0. Atunci Ousmane Viera a reluat imparabil în propria poartă, după un corner de pe stânga (76). A fost golul care în „închis“ tabela.

Doar de două penaltiuri au beneficiat „leii“

Un lucru ce trebuie specificat este redat de penaltiurile de care a beneficiat Universitatea Craiova Craiova. Aici lucrurile sunt simple, iar procentajul de reușită este de 50%. Alb-albaștrii au primit în cele 22 de etape consumate doar două lovituri de pedeapsă și ambele l-au avut în centrul atenției pe Alexandru Cicâldău. Decarul nostru și-a asumat prima lovitură de la 11 metri pe terenul ilfovenilor de la FC Voluntari (etapa 8), în minutul 64, la scorul de 1-1 (Avto 16 / Mihăilă 46). Din nefericire a ratat, dar victoria a venit grație lui Mihai Roman, după un assist al lui Cicâldău.

Cu deznodământ fericit a fost penaltiul primit de Universitatea în meciul de pe „Ion Oblemenco“ cu FC Botoșani (etapa 19). Cicâldău a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 28 și a majorat avantajul la 2-0, meciul încheindu-se cu scorul de 3-1.

Locul 6 pentru Craiova în clasamentul golurilor marcate

Comparând numărul golurilor marcate în cele 22 de runde disputate cu celelalte competitoare din Liga I, observăm că Universitatea Craiova se regăsește pe locul 6 cu cele 31 de reușite ale sale. Primele cinci poziții sunt ocupate, în ordine, de CFR Cluj (48 de goluri), FC Viitorul (41), Astra Giurgiu (33), FCSB (33) și Dinamo (32). Sub Știința se regăsesc, în ordine: FC Botoșani (30), Gaz Metan Mediaș (29), Academica Clinceni (27), Sepsi (25), Chindia (25), Poli Iași (22), Hermannstadt (21) și FC Voluntari (13).

Citește și: Dorințele lui Andrei Ivan spuse lângă bradul de Crăciun

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS