5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEchipele din Liga a IV-a Dolj iubesc golul. Vezi cum stau şi celelalte judeţe din Oltenia!

Echipele din Liga a IV-a Dolj iubesc golul. Vezi cum stau şi celelalte judeţe din Oltenia!

S-a încheiat de câteva zile activitatea fotbalistă la nivelul fotbalului judeţean. Astfel, GdS a făcut câteva statistici în privinţa turului de campionat al Ligii a IV-a Dolj Mass.

În cele 15 runde desfăşurate pe prima scenă a judeţului nostru s-au marcat 648 de goluri. Uitându-ne în curtea celorlalte judeţe ale Olteniei, liga noastră este de departe câştigătoare în materie de goluri marcate în tur. Spre exemplu, la final de 2019 în Superliga din Vâlcea s-au marcat 690 de goluri în 19 etape. Dar acolo s-au consumat 11 runde din tur şi 8 din retur (mai sunt de jucat 3 din campionatul regular). Calculând reuşitele din primele 11 etape, vâlcenii au scuturat plasele de 407 ori.

În privinţa Oltului, care nu a depăşit numărul etapelor din retur, 14, aici s-au marcat 457 de goluri.

În Liga a IV-a Mehedinţi, în cele 11 runde s-au marcat 284 de goluri. În tot acest timp, în cele 13 de la Gorj 407.

Etapele care au „strălucit“

Etapa cu cele mai multe goluri marcate în Liga a IV-a Dolj Mass a fost cea cu numărul 7. S-au consemnat 57 de reuşite. Podiumul este completat de etapele 12 şi 14, ambele contabilizând 56 de goluri fiecare.

Topul meciurilor cu cele mai multe goluri: Progresul Cerăt – Dunărea Calafat 13-0 (etapa 14), Progresul Segarcea – Dunărea Calafat 12-0 (etapa 7) şi Flacăra Moţăţei – Dunărea Calafat 11-0 (etapa 5).

Runda cea mai săracă a fost chiar prima, cu 30 de goluri. Un semn că echipele s-au „încălzit“ mai greu a fost dat de faptul că numărul golurilor a crescut de la etapă la etapă. În runda 2 şi 3 s-au marcat 36, respectiv 41.

Liderul Ligii a IV-a Dolj, cel mai prolific din Oltenia

Echipa cu cele mai multe goluri marcate în Dolj nu este liderul Jiul Podari – 61. În discuţie intră a doua clasată, UT Dăbuleni, cu 70.

Liderul Doljului are însă cele mai multe reuşite comparativ cu celelalte judeţe ale Olteniei. Astfel, Jiul Podari are 61 de goluri, Minerul Costeşti / Vâlcea – 54 (99 după 19 etape), Recolta Dănceu / Mehedinţi – 44, Petrolul Potcoava / Olt – 39 şi Ştiinţa Turceni / Gorj – 38.

Liderul din Oltenia cu numărul cel mai mic de goluri primite este Ştiinţa Turceni / Gorj – 6 goluri. Aceasta este urmată de Recolta Dănceu / Mehedinţi – 9, Petrolul Potcoava / Olt – 13, Minerul Costeşti / Vâlcea – 12 (26 după 19 runde) şi Jiul Podari / Dolj – 23.

Citeşte şi: Preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, vine la „Repriza de Sud“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS