10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAlisson Becker, cel mai bun portar al anului

Alisson Becker, cel mai bun portar al anului

Brazilianul Alisson Becker, de la Liverpool, a câştigat, luni, Trofeul Iashin, care răsplăteşte cel mai bun portar al anului, în cadrul galei premiilor „Balonul de Aur”.

Câştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool şi al competiţiei Copa America, alături de Selecao, Alisson, în vârstă de 27 de ani, s-a impus în duelul cu alţi trei portari din Premier League. Spaniolul Kepa Arrizabalaga (Chelsea), compatriotul său Ederson (Manchester City) şi Hugo Lloris (Tottenham), căpitan al campioanei mondiale Franţa au fost adversarii brazilianului.

Au mai fost nominalizaţi pentru acest trofeu germanii Manuel Neuer (Bayern), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) sau camerunezul André Onana (Ajax).

Matthijs de Ligt a intrat în istorie

De asemenea, fundaşul olandez Matthijs de Ligt, în vârstă de 20 de ani, a primit, luni seara, Trofeul Kopa. Acesta a fost desemnat cel mai bun jucător sub 21 de ani.

Jucător al clubului Juventus Torino din vară, de Ligt a fost răsplătit pentru finalul de sezon formidabil reuşit cu Ajax Amsterdam. Acesta s-a impus în fața portughezului Joao Felix, câştigător în vară al Ligii Naţiunilor cu Seleccao.

De Ligt a atins semifinalele Ligii Campionilor cu Ajax, din postura de căpitan al ”lăncierilor” . Tânărul apărător olandez s-a transferat apoi la Juve, pentru 85,5 milioane de euro, unde s-a impus repede ca titular.

În 2018, Kylian Mbappe a cucerit Trofeul Kopa, el clasându-se şi pe locul al patrulea în clasamentul Balonului de Aur.

Poate te intersează și: Lionel Messi, de șase ori fabulos. Argentinianul a câștigat „Balonul de Aur”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS