12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalJoc slab, rezultat pe măsură. „Leii“ au ratat primul loc

Joc slab, rezultat pe măsură. „Leii“ au ratat primul loc

Universitatea Craiova a suferit primul eșec din noul an competițional. Trupa lui Corneliu Papură a pierdut, scor 1-2, partida susținută duminică, pe stadionul „Transil“ din Târgu Mureș, în fața echipei FC Hermannstadt.

Alb-albaștrii au început meciul în forță și au deschis scorul la primele acțiuni. Ștefan Vlădoiu a primit o pasă bună de la Bărbuș, a pătruns în careul mare pe partea dreaptă și de lângă linia de fund i-a centrat în careul mic lui Vali Constantin, care a reluat imparabil cu capul (’3, 0-1).

După gol, Universitatea a făcut ușor pasul înapoi și a încercat contraatacul, dar fără reușite, astfel că a intrat la cabine cu un avantaj minim.

De nerecunoscut după pauză

La reluare, Universitatea Craiova a început slab, a greșit în apărare și a contat foarte puțin în atac, chiar dacă „invizibilul“ Fortes a fost înlocuit cu Roman.

Ardelenii au restabilit egalitatea prin mehedințeanul Petrișor Petrescu, care a șutat din drob de la 17 metri, după o respingere a lui Pigliacelli (’50, 1-1).

Golul i-a mobilizat și mai mult pe cei de la Hermannstadt, care au preluat conducerea prin Ousmane Viera. Fostul jucător al pandurilor a reluat cu capul, de lângă Tiago Ferreira, o centrare venită dintr-un corner de pedreapta (’53, 2-1).

Gazdele au reușit să marcheze prin Ionuț Stoica, dar arbitrul central a anulat reușita pentru un fault al lui Romario Pires asupra lui Vlădoiu (’30).

Hermannstadt: Cristiano – Mățel, Viera, Stoica, Opruț – Buzan (’46, Caiado), Joalisson – Petrescu (’76, Dandea), Yazalde (’71, Blănaru), Romario – Debeljuh. Antrenor: Costel Enache.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Ferreira, Acka, Bancu – Ivanov, Qaka, Constantin (’58, Cicâldău) – Bărbuț (’46, Mateiu), Fortes (’67, Roman), Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.

Cartonașe galbene: Costel Enache ’31, Viera ’74, ’87, Cristiano ’89 / Vlădoiu ’33, Ivanov ’42, Constatin ’45+1, Qaka ’51, Kelic ’88, Mateiu ’90+1.

Cartonaș roșu: Viera ’87.

Au arbitrat: Andrei Florin – Mircea Grigoriu, Marius Badea; Lucian Rusandu.

Observatori: Marian Salomir, Dan Potocianu.

În urma acestui rezultat Universitatea Craiova a coborât de pe locul doi, pe trei, în clasamentul Ligii I, cu 9 puncte.

Alb-albaștrii vor schimba frontul pentru următorul meci, urmând să evolueze în turul trei preliminar al Ligii Europa. „Leii“ întâlnesc joi, 8 august, pe AEK Atena, confruntarea din prima manșă fiind programată de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco.

În campionatul intern, Universitatea Craiova va juca duminică, de la ora 18.00, tot în Bănie, în compania echipei Sepsi Sf. Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS