23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet / SCMU Craiova - Crailsheim, derbiul pentru primul loc în grupa H din FIBA

Baschet / SCMU Craiova – Crailsheim, derbiul pentru primul loc în grupa H din FIBA

SCMU Craiova se află în faţa în faţă cu o nouă seară europeană fantastică în Bănie. Miercuri, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă se va disputa partida dintre SCMU şi Crailsheim Merlins (Germania), din etapa a 5-a a grupelor FIBA Europe Cup.

Duelul româno-german se va ţine pentru a doua oară în această grupă, după ce la jumătatea lunii octombrie s-au mai întâlnit în Germania. Atunci, gruparea alb-albastră a produs surpriza grupei şi a triumfat categoric, scor 73-60. Acum, situaţia în serie este una mult mai complicată pentru Merlins, care este obligată să învingă în Bănie pentru a mai spera la calificare. De partea cealaltă, SCMU stă confortabil pe prima poziţie, cu patru victorii în primele partide şi este sigură de prezenţa în faza următoare a competiţiei.

Stepanovski: „Vom da maximum pentru a ne apăra propriul teren!“

Antrenorul formaţiei alb-albastre, Vitaly Stepanovski, a vorbit într-un interviu pentru SCM Craiova despre importanţa partidei de miercuri şi a asigurat fanii că echipa nu se va da la o parte în acest duel, chiar dacă este asigurată deja calificarea.

„Întotdeauna ne gândim la următorul meci. Vreau ca în echipa mea să fie câștigători și împreună să arătăm că suntem învingători. Merlins e o echipă foarte bună. Joacă un baschet foarte bun, rapid, aleargă mult pe tranziție și pentru noi va fi important să îi încetinim. În Germania a fost foarte greu, foarte dificil. Au fost multe contacte, un joc extrem de fizic. Noi am urmat regulile noastre până la final și asta ne-a dat șansa, în ultimul sfert, de a ne asigura victoria. Evident, jucăm pe teren propriu și vom da maximum pentru a ne apăra propriul teren. Ne pregătim serios pentru această partidă. Așteptăm fanii în număr mare, sper să fie plină sala“, a spus Vitaly Stepanovski.

Hopkins cheamă fanii la Polivalentă

De asemenea, Shawn Hopkins a mărturisit că s-a simţit excelent în mijlocul fanilor, în Electroputere Mall şi că îşi doreşte o asistenţă numeroasă la meciul de miercuri seară.

Avem un meci extrem de interesant. Ei formează o echipă puternică, valoroasă, dar noi ne ţinem de planul bine pus la punct. Pot spune că acest meci este ca o provocare pentru noi, să vedem dacă putem învinge de două ori consecutiv aceeaşi echipă. Când jucăm împreună, ca o echipă, suntem de neoprit şi s-a observat asta. Am învins Sibiul, este o atmosferă bună în cadrul echipei şi asta ne poate ajuta. A fost frumos duminică în mall, alături de fani. M-am simţit extraordinar şi le mulţumesc pentru că au fost acolo. Sper să vină într-un număr cât mai mare miercuri, alături de noi, să facem un meci mare. Ţintim prima poziţie şi, ca să fim acolo, trebuie să o învingem din nou pe Crailsheim“, a punctat şi Shawn Hopkins.

Citeşte şi: Tenis de masă / CSU Craiova, bronz la Top 16 seniori prin Daniel Simulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS