17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova a trecut fără emoții de CSU Sibiu, în primul meci oficial din 2022

SCMU Craiova a trecut fără emoții de CSU Sibiu, în primul meci oficial din 2022

După mai bine de o lună de zile de inactivitate, SCMU Craiova a pășit pentru prima dată pe parchetul Sălii Polivalente din Bănie, și nu a făcut-o oricum, ci în stil de mare echipă. Chiar dacă nu au mai avut un joc oficial din 29 decembrie, alb-albaștrii s-au mișcat excelent cu CSU Sibiu, au propus o defensivă tare, iar pressing-ul a fost principala „armă“. De partea cealaltă, elevii lui Hoyo nu s-au ridicat la nivelul meciului în niciun moment și nu s-au apropiat prea amenințător de olteni. La final, tabela a indicat 88-76 pentru SCMU, care a bifat cel de-al nouălea succes în LNBM. De partea celaltă, Sibiul a înregistrat al 10-lea eșec în 18 meciuri.

Primul sfert a fost și cel mai spectaculos al meciului. Trupa din Bănie a dominat ostilitățile, iar Qualls și Țibîrnă au țintit coșul din toate pozițiile. Sibienii au încercat să se țină aproape prin reușitele lui Padgett și Tohătan, dar după primele 10 minute scorul era 28-16 în favoarea gazdelor. CSU a deschis al doilea parțial cu un coș de afară al lui Dragoste și s-au apropiat amenințător, la doar șapte puncte, după 13 minute (30-23). Din acel moment s-a activat defensiva de „fier“ a Craiovei, combinată cu pressing-ul avansat pe atacurile oaspeților. Nu mai puțin de trei intercepții consecutive au reușit băieții lui Kakiouzis, care nu au ezitat și s-au detașat, din nou, în meci. La pauza mare, avantajul Craiovei era unul confortabil, scor 53-34.

Ne-am relaxat doar puțin

A doua jumătate a început cum s-a terminat prima, cu Michael Qualls în prim plan. Acesta s-a evidențiat la mai multe atacuri, ajutat, totodată, și de Robinson, Franklin și Țibîrnă. Tamulis și Tohătan au încercat să-și readucă echipa în meci prin execuțiile de la trei puncte, dar aruncările nu au fost sigure de fiecare dată, astfel că oltenii au recuperat și și-au păstrat diferența. Josh Hawley a reușit două dunk-uri spectaculoase în acest meci, care au ridicat în picioare publicul craiovean. Actul al treilea a fost câștigat de oaspeți cu 20-16, dar diferența înainte de ultimele 10 minute era totși încă mare, de 14 puncte, scor 68-54.

În sfertul final craiovenii s-au relaxat, iar Kakiouzis și-a permis să introducă pe parchet și jucătorii care au prins mai puține minute când echipa avea avantaj de peste 20 de puncte. Tohătan și Dragoste au lucrat pe contraatac în ultimul sfert și au mai recuperat din handicap, în timp ce Blake a încercat coșul de mai multe ori de la distanță. La final, diferența a fost de 12 puncte, 88-76 pentru Craiova, care a bifat un prim succes în 2022.

Michael Qualls a fost încă o dată cel mai bun jucător de pe teren, după ce a încheiat cu 29 de puncte, 7 recuperări, 5 intercepții și 2 pase decisive. Bogdan Țîbîrnă a avut 13 puncte și 4 recuperări. Titus Robinson s-a remarcat cu 12 puncte (5/6 din acțiune). Din tabăra adversă, doar Justin Padgett a ieșit la rampă, cu 22 de puncte și 6 recuperări.

SCM Universitatea Craiova ajunge la un bilanț de nouă victorii și patru înfrângeri. Pentru alb-albaștri urmează duelul cu CSM Galați, din etapa a 19-a. 

Citește și: Universitatea Craiova a oficializat plecarea lui Matteo Fedele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS