10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova s-a ținut „scai“ de UBT Cluj, dar a cedat pe final de meci

SCMU Craiova s-a ținut „scai“ de UBT Cluj, dar a cedat pe final de meci

Am sperat până la final, dar punctele au ajuns, în cele din urmă, la Cluj. SCMU Craiova nu a reușit să producă surpriza și să învingă puternica echipă a Clujului, campioana în exercițiu, dar a arătat o față bună și a produs un baschet plăcut ochiului. La final, oaspeții din Ardeal s-au impus cu 90-79 și ne-au administrat al doilea eșec stagional, după cel survenit în Giulești, la Rapid. Partida cu UBT Clul-Napoca a fost una restantă din etapa a doua.

SCMU Craiova a fost pe întreaga durată a meciului într-o urmărire continuă a adversarilor, care s-au instalat la conducere încă de la primele puncte. De fiecare dată când se apropiau, băieții lui Kakiouzis nu reușeau coșul care să-i ducă în avantaj pe tabelă. Mai mult de atât, clujenii profitau la maximum de aceste ratări și se distanțau după contraatacuri perfecte.

Fluctuații în evoluție de ambele părți

Clujenii au avut un start lansat de meci și au înscris la primele patru posesii, ducând scorul la 9-3. Craiovenii nu s-au regăsit în ofensivă, iar adversarii au mai marcat încă cinci puncte, obligându-l pe Michalis Kakiouzis să ceară primul time-out al partidei. După reluarea jocului, oltenii au reușit un parțial de 7-0, toate punctele fiind înscrise de la linia de libere. Ardelenii s-au distanțat din nou la 12 puncte, dar apoi au comis o serie de turnoveruri, iar Qualls, Hawley și Franklin au răspuns perfect pe contraatac. În cele din urmă, la finele actului inaugural, scorul era de 26-22 pentru UBT.

Oaspeții au continuat să greșească și diferența de pe tabelă s-a micșorat și mai mult, dar SCMU tot nu a trecut în față. A fost rândul gazdelor să fie neatente în atac, iar alb-negrii au profitat rapid de acest aspect. Colceag, Bircevic, Brown și Stewart au marcat 11 puncte și antrenorul Craiovei a solicitat încă un timp de odihnă. Cu mai puțin de două minute rămase din prima repriză, Franklin a marcat o triplă și și-a adus echipa la cinci puncte de adversari, scor 41-36. La celălalt panou, Dustin Hogue a provocat o greșeală antisportivă și a marcat patru puncte. Alb-albaștrii s-au remarcat cu încă un slam-dunk, însă U-BT Cluj-Napoca a intrat la vestiare cu un avantaj de zece puncte, 48-38.

Am fost aproape până pe final

Repriza a doua a început cu un spectacol ofensiv oferit de ambele tabere, care au reușit să înscrie din toate pozițiile, prin aproape toate procedeele. Au urmat câteva minute în care Craiova s-a apărat foarte bine și s-a apropiat la patru puncte pe tabelă, scor 56-52. Jocul a devenit mult mai echilibrat și tensiunea a început să se resimtă pe băncile celor două formații. Drept dovadă, gazdele au fost sancționate cu două faulturi tehnice. Totuși, trupa lui Kakiouzis a rămas în meci și s-a apropiat la un punct în ultimul minut al sfertului trei, 64-63.

În ultimul sfert, clujenii s-au distanțat, din nou, la cinci-șase puncte și au reușit să păstreze diferența până înainte cu trei minute de final, când s-au desprins în câștigători. Gruparea din Bănie nu a fost deloc inspirată în ofensivă exact în momentele cheie, s-au risipit câteva atacuri extrem de importante care le-au dat avânt adversarilor. La final UBT Cluj s-a impus cu scorul de 90-79 și a bifat al patrulea succes în noul sezon. De partea noastră, Craiova a înregistrat al doilea eșec consecutiv și rămâne cu cele trei victorii obținute în startul campionatului.

Formația învingătoare a avut cinci jucători în double-digits: Dustin Hogue (23 de puncte), Stefan Bircevic (13 puncte), Brandon Brown (12 puncte), Patrick Richard (12 puncte), Elijah Stewart (10 puncte). În schimb, din lotul Craiovei s-au remarcat Michael Qualls (24 de puncte), Josh Hawley (20 de puncte) și Troy Franklin (14 puncte), notează Baschet.ro.

Pentru SCMU Craiova va urma un nou meci pe teren propriu, duminică seară, cu Miercurea Ciuc.

Citește și: Debut excelent pentru Halep la Cluj! Victorie facilă cu Ruse pentru optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS