10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDebut excelent pentru Halep la Cluj! Victorie facilă cu Ruse pentru optimi

Debut excelent pentru Halep la Cluj! Victorie facilă cu Ruse pentru optimi

Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse cu 6-1, 6-2, miercuri, în al doilea duel integral românesc din cadrul turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250). Halep (30 ani, 18 WTA), principala favorită, a dispus de Ruse (23 ani, 85 WTA) după o oră şi 13 minute şi s-a calificat în optimile de finală.

Ruse a început curajos şi a avut o minge de break în primul ghem, dar apoi Halep a dominat ostilităţile şi s-a desprins la 5-0, încheind primul set cu 6-1. În actul secund, Ruse a câştigat primul ghem, dar Simona a reuşit să ia apoi trei ghemuri la rând. Ruse a reuşit să mai ia un ghem, însă Halep şi-a demonstrat valoarea şi s-a impus cu 6-2.

Dacă Halep a încheiat cu 6 aşi şi 2 duble greşeli, Ruse a avut 6 duble greşeli şi procentaje net inferioare la punctele făcute cu ambele servicii. Ruse şi-a creat o sigură şansă de break, pe care Halep a anulat-o.

Halep şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi contra rusoaicei Varvara Graceva (21 ani, 81 WTA).

La dublu, Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze (Georgia) s-au calificat în sferturi, după o victorie cu 7-5, 6-2 în faţa perechii germane Mona Barthel/Anna-Lena Friedsam, în doar 62 de minute.

Bara şi partenera sa, care şi-au asigurat un cec de 2.300 de dolari şi 60 de puncte WTA la dublu, vor juca în sferturi contra rusoaicelor Alena Fomina/Ekaterin Iaşina, care le-au eliminat în primul tur pe principalele favorite.

„Simo“ vrea să vorbească doar în română!

Simona Halep a avut o reacție fără precedent după victoria cu Ruse. Aceasta a fost rugată de Alexandra Dulgheru să vorbească în engleză la interviul acordat pe teren, pentru televiziunile străine care difuzează turneul de la Cluj-Napoca, dar constănțeanca a refuzat categoric!

„Nu, te rog! Hai să vorbim întâi în română! M-am simțit foarte bine, e o bucurie să vin la Cluj, aici am jucat mereu cel mai bun tenis al meu. Am simțit publicul lângă mine, chiar dacă fanii nu au putut veni la meci! Sunt poze cu mine în tot orașul și mă simt ca acasă. De fiecare dată vin cu plăcere aici și nu e ușor să joc cu o adversară din aceeași țară. Gabriela merită toate aplauzezele, a intrat în top 100 în acest an”, a declarat Halep.

Citește și: Româncele merg „ceas“ în proba de dublu, la Transylvania Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS