10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetFranța renunță la semifinalele și finala Eurobasket 2021. Spania, noua gazdă

Franța renunță la semifinalele și finala Eurobasket 2021. Spania, noua gazdă

Franţa a anunţat, luni, că renunţă la găzduirea ultimelor faze (semifinale şi finală) a Campionatului European de baschet feminin (Eurobasket) din anul 2021. Meciurile au fost cedate Spaniei, cealaltă ţară gazdă a acestei competiţii. Anunțul a fost făcut de către Federaţia franceză de baschet (FFBB), care a invocat printre motive şi situaţia sanitară.

Eurobasket 2021 se va desfăşura între 17 şi 27 iunie 2021 în Franţa şi Spania. Franţa va găzdui două grupe de patru echipe, precum şi două sferturi de finală. Oraşul spaniol Valencia va găzdui de asemenea două grupe, precum şi celelalte două sferturi de finală, semifinalele şi finala.

Preşedintele FFBB, Jean-Pierre Siutat, a salutat faptul că a putut menţine întâlnirile din faza grupelor şi sferturile de finală în Franţa.

„În schimb, nu mai era posibil să găzduim faza finala aşa cum era prevăzut iniţial. Situaţia sanitară, amânarea alegerilor municipale şi alte evenimente majore nu ne permit să mai organizăm ultimul tur în cele mai bune condiţii”, a precizat Siutat.

În ciuda amânării cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, Federaţia internaţională de baschet (FIBA) nu a renunțat la Campionatul European feminin în 2021.

Citește și: EHF închide sezonul în România. Campioana trebuie decisă cât mai curând

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS