14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Sportivii de la CSM Craiova (Special Needs), premiați la Gala Sportului Doljean

Judo / Sportivii de la CSM Craiova (Special Needs), premiați la Gala Sportului Doljean

Sportivii de la clubul CSM Craiova au avut parte de o surpriză plăcută luni dimineaţă. Elevi la liceul Beethoven, tinerii judoka, pregătiţi de Emil Călăfăteanu şi Cezar Mălăescu, au fost premiaţi la Gala Sportului Doljean pentru rezultatele excelente obţinute la CN de judo adaptat (competiţie desfăşurată în toamna anului trecut).

La Campionatul Naţional au fost obţinute şase medalii, dintre care două de aur, două de argint şi două de bronz. Cea mai strălucitoare disticţie a fost câştigată de către Bianca Barbu (locul I) şi Ștefan Ruset (locul I). Argintul a fost obţinut de Mihaela Belu (locul II) şi Mihai Sărdaru (locul II), în timp ce medaliile de bronz le-au fost înmânate lui Pavel Musii (locul III) şi Mario Bănică (locul III).

Călăfăteanu: „Copiilor le tremurau picioarele când au mers să fie premiaţi“

Emil Călăfăteanu, unul dintre antrenorii sportivilor, a oferit câteva declaraţii pentru GdS cu privire la premierea de la Gala Sportului Doljean. Acesta a mărturisit că se bucură de faptul că toţi copiii, elevi la Liceul Tehnologic Special Beethoven, s-au putut bucura de premii şi aplauze la scenă deschisă.

„Aceste distincţii de la Gala Sportului Doljean sunt foarte importante nu doar pentru noi şi pentru încrederea noastră, ci şi pentru liceul Beethoven cu nevoi speciale. Acolo sunt foarte mulţi sportivi cu probleme speciale care au nevoie de astfel de momente. Le trebuie sportul, încrederea, premii atunci când este cazul. Aş vrea să îi mulţumesc doamnei directoare de la liceul Beethoven, domnului profesor Aurelian Tarbă, care lucrează ca profesor de sport acolo şi ne ajută cu selecţia, câteodată, cu idei.

Copiii au avut emoţii. Mi-au zis chiar după Gală că le tremurau picioarele când au mers să fie premiaţi. Ei n-au mai trăit aşa ceva, este un eveniment inedit. Aceste medalii obţinute sunt speciale şi pentru ei, dar şi pentru mine. Nu ştiam competiţia, e prima dată când participăm la genul acesta de turneu. Sper că anul acesta, de exemplu, să mergem la europene cu Bianca Barbu. A învins toate adversarele de o manieră categorică. Demonstrează, practic, că poate evolua şi la nivel înalt“, a declarat Emil Călăfăteanu.

Citeşte şi: Tenis de masă / La o victorie de JO! România a triumfat în faţa Serbiei, la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS