15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAryna Sabalenka - Iga Swiatek, capul de afiș în semifinalele Turneului Campioanelor

Aryna Sabalenka – Iga Swiatek, capul de afiș în semifinalele Turneului Campioanelor

Belarusa Aryna Sabalenka, numărul 1 mondial al tenisului feminin, a învins-o vineri pe kazaha Elena Rîbakina, locul 4 mondial, în trei seturi, 6-2, 3-6, 6-3, şi s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor (WTA Finals), unde o va întâlni pe poloneza Iga Swiatek. Sabalenka, care a încheiat pe locul 2 grupa sa, după americanca Jessica Pegula (N.5), păstrează astfel şanse să rămână lider.

Swiatek, numărul 2 mondial, a învins-o apoi pe tunisianca Ons Jabeur (N.7), 6-1, 6-2, după doar 67 de minute, şi a terminat pe primul loc în grupa sa, în care a câştigat toate cele trei meciuri.

În semifinale a acces şi jucătoarea americană Coco Gauff (N.3), deţinătoarea titlului la US Open, care a trecut cu 5-7, 7-6 (7/4), 6-3 de campioana de la Wimbledon, cehoaica Marketa Vondrousova (N.6).

Gauff o va înfrunta în semifinală pe compatrioata sa Pegula, însă duelul dintre Sabalenka şi Swiatek va fi în centrul atenţiei.

Dacă Sabalenka va câştiga, va încheia anul în fruntea ierarhiei WTA, dar o înfrângere i-ar oferi lui Swiatek şansa de a reveni în fotoliul de lider, pe care l-a ocupat deja timp de 75 de săptămâni, notează Agerpres. Cele două jucătoare sunt la egalitate după cele două confruntări din acest sezon, ambele pe zgură. Swiatek, campioana en titre de la Roland Garros, a câştigat finala de la Stuttgart, în timp ce Sabalenka s-a impus la la Madrid.

Citește și: Novak Djokovic a câștigat cu emoții duelul cu Griekspoor, de la Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS