30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova trece la un alt nivel! Sala Polivalentă dispune oficial de un sistem perimetral cu led

Craiova trece la un alt nivel! Sala Polivalentă dispune oficial de un sistem perimetral cu led

Municipiul Craiova se dezvoltă pe zi ce trece, iar sportul de sală se pare că este din nou în prim plan. Putem spune că, începând de luni, Craiova a trecut la un alt nivel, asta după ce a fost instalat, oficial, în Sala Polivalentă, un sistem perimetral cu led, de înaltă calitate, care să schimbe cu totul viziunea şi priveliştea din sală. Mai mult de atât, odată cu startul acestei săptămâni, Craiova corespunde cerințelor de organizare ale marilor competiții internaționale!

Au fost achiziționate 88 de module x 0,96 m, adică 84,48 de metri liniari. Sistemul se poate modifica și poate fi redimensionat și în ecrane de mari dimensiuni, aşa cum a anunţat şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pe pagina oficială de Facebook.

„În sălile de sport care sunt destinate competițiilor europene, folosirea acestor panouri a devenit o obligativitate impusă de forurile sportive. Sport Club Municipal Craiova a avut si are nevoie de astfel de panouri în competițiile europene și acest lucru a presupus închirierea panourilor și transportul lor din alte săli din țară. Cu sprijinul Primăriei Craiova au fost achiziționate 88 de module x 0,96 m, adică 84,48 de metri liniari. Sistemul se poate modifica și poate fi redimensionat și în ecrane de mari dimensiuni“, a scris Lia Olguţa Vasilescu.

Adrian Cosman: „Avem leduri de standarde internaţionale!“

Directorul SCMU Craiova, Adrian Cosman, a vorbit deschis cu GdS despre noile achiziţii care vor fi prezente în Sala Polivalentă din această săptămână.

„Pentru a ne alinia la cerinţele Federaţiei Internaţionale, erau necesare aceste leduri. Noi le aveam în plan de mai demult, dar faptul că au venit acum este un lucru foarte bun. De acum înainte suntem la un cu totul alt nivel. Pe de altă parte, nu am vrut să luăm nişte leduri care sunt mai slabe din punct de vedere calitativ. Avem leduri de ultimă generaţie, cu care putem „jongla“ în multe feluri. Se pot modifica, se pot transforma în ecrane, chiar şi în tabele de marcaj etc. Lucrurile sunt din ce în ce mai profesioniste la noi.

Acest lucru nu l-am fi reuşit fără ajutorul Primăriei. Au fost investiţii la începutul anului de către noi, iar Consiliul Local şi Primăria Craiova ne-a ajutat în acest sens. S-a votat pentru această investiţie. Procedurile au durat destul de mult, dar acum totul este aşa cum ne doream. Trebuie să nu uităm faptul că s-a întârziat din cauza transportului din China, cu vapoarele şi aşa mai departe.

Craiova, pe sistemul de lumini pe care îl are acum şi pe alte lucruri frumoase pe care le vom prezenta la momentul oportun a dat 535.000 de lei cu totul. Acum avem şi noi, oficial, leduri de standarde internaţionale, cu dimensiuni de 84,48 de metri liniari. Mă bucur că le putem folosi aşa cum ne dorim, că le putem manevra pe placul nostru. Sâmbătă, la meciul de handbal, se va face această inaugurare, dacă putem spune aşa, a acestui sistem perimetral cu leduri“, a declarat Adi Cosman.

Se schimbă şi parchetul în Polivalentă

Finalul lunii noiembrie aduce în prim plan o altă schimbare importantă în cadrul Sălii Polivalente. Parchetul va fi schimbat şi în locul său se va monta unul nou, demontabil.

„De pe data de 30 noiembrie începe schimbarea parchetului Sălii Polivalente. Procedura este încheiată, parchetul a fost deja comandat şi trebuie să ajungă în următoarea perioadă. Noi sperăm ca în maximum trei săptămâni să fie gata cu totul, să montăm parchetul în timpul ăsta, iar apoi să trecem la treabă. Trebuie să menţionez că noul parchet care va fi instalat în Sala Polivalentă este fix acelaşi pe care se va juca şi la Olimpiada de la Paris din 2024. De asemenea, este un parchet demontabil, modular şi ne bucurăm că putem face această schimbare benefică Sălii noastre Polivalente“, a punctat Cristian Mitricof, directorul Sălii Polivalente.

Citeşte şi: Handbal (m) / Amicale tari cu Franţa şi Muntenegru. Xavi Pascual cere atitudine

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS