1.7 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSportJudo / Clubul CSU Craiova, medaliat de patru ori la Turneul Internaţional de la Focşani

Judo / Clubul CSU Craiova, medaliat de patru ori la Turneul Internaţional de la Focşani

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la Focşani, a avut loc Turneul Internaţional de judo „Memorialul Aurel Cîmpeanu“, o competiţie la care au luat parte mulţi judoka din ţară. Cum nu putea lipsi de la acest turneu, clubul CSU Craiova, sub îndrumarea lui Mihai Voinea, a concurat cu 17 sportivi, dintre care patru au performat.

Astfel, CSU s-a ales, la final, cu patru medalii (două de aur, una de argint şi una de bronz). Aurul a fost obţinut de către Alexia Uşurelu (CSU, cat. -70 kg) şi Lorena Manda (CSU, -48 kg). Medalia de argint a fost luată de către Lucia Grama (CSU, -44 Kg U18), iar cu cea de bronz s-a ales Bogdan Bîrsan (LPS-CSU, -81kg U16). Menţionăm că s-au obţinut, totodată, multe locuri 5.

Mihai Voinea, nemulţumit de unele prestaţii

Chiar dacă au fost câştigate patru medalii, profesorul Mihai Voinea consideră că s-a obţinut prea puţin şi s-a declarat nemulţumit de unii sportivi şi de randamentul pe care l-au avut la această competiţie. Acesta a dat vina pe o lipsă totală de concentrare şi a menţionat că va rezolva această problemă cât mai curând posibil, discutând cu fiecare elev al său în parte.

„De unii sunt mulţumit, de alţii mai puţin. Sunt relaxaţi de multe ori, au momente de delăsare în timpul competiţiilor, ceea ce mă îngrijorează. Nu este problema de a câştiga neapărat sau de a lua medalii, ci de a fi atenţi pentru a nu ne accidenta. Am mici nemulţumiri, deci, de unii sportivi, pentru că nu sunt angrenaţi în concurs 100%. Probabil va trebui să discut în parte cu fiecare. Totul pleacă din sala de antrenamente, astfel încât ei, când merg la un concurs, să fie conştienţi de ceea ce fac şi de locul în care ajung. Este un sport de contact, de luptă şi nu ne permitem să ne jucăm sau să fim neatenţi. O să avem nişte antrenamente mai speciale, ca să ne trezim puţin“, a declarat Mihai Voinea.

Campionatul Balcanic U23, următoarea ţintă

CSU Craiova s-a clasat pe locul 8 din 40 de echipe, iar acest rezultat îl nemulţumeşte total pe antrenor. Trecând peste acest aspect, Mihai Voinea a mai menţionat că săptămâna viitoare se va deplasa în Turcia, împreună cu Lorena Manda şi Alexia Uşurelu, pentru Campionatul Balcanic U23.

„Sunt puţine medalii, îmi doream mai multe. Din 40 de cluburi, noi am ieşit pe locul 8, ceea ce mă îngrijorează puţin. Am participat cu 17 sportivi, cam acelaşi număr cu care am fost şi la Sibiu săptămâna trecută şi unde ne-am clasat pe locul al doilea. Dacă de această dată am fi terminat pe locul trei sau patru, nu era nicio problemă. Dar în, această situaţie, pot spune că nu sunt de acord deloc cu poziţia a opta. Copiii sunt plimbaţi, am făcut antrenamente fără pauză şi am simţit o delăsare, o relaxare din partea unora. Nu e vorba de uzură, de oboseală. O să discutăm în privat mai multe şi vom regla toate aceste probleme.

Săptămâna viitoare mergem la Istanbul, la Campionatul Balcanic U23, cu Manda şi Uşurelu. Avem gânduri de podium. Manda trebuie să revină şi să confirme că, într-adevăr, merita să ajungă şi la Europene şi la Mondiale. Practic trebuie să confirme că acel aur de la Balcaniada de seniori nu a fost întâmplător“, a încheiat Mihai Voinea.

Citeşte şi: Box / Eugenia Anghel, de neoprit! Sportiva de la SCMU a luat aurul la Balcanice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS