11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / România, argint şi bronz la Europenele de juniori şi cadeţi de la Tallin

Scrimă / România, argint şi bronz la Europenele de juniori şi cadeţi de la Tallin

Lotul României de scrimă a cucerit marți două medalii la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Tallin. La competiția din Estonia, Amalia Covaliu a devenit vicecampioană europeană la sabie, obţinând medalia de argint, în timp ce Anastasia Fusea a terminat pe locul 3 şi a luat bronzul european.

În finala la sabie, Amalia Covaliu, fiica lui Mihai Covaliu, șeful Comitetului Olimpic Sportiv Român, a fost învinsă de Emese Domonkos (Ungaria).

În primele 15 locuri, România a mai avut două sportive: Rosemarie Benciu (6) și Alexandra Mitruș (14), notează Gsp.

Argint și Bronz pentru România! Zi de poveste la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Tallin. Amalia COVALIU a devenit vicecampioană europeană la sabie iar Anastasia FUSEA e medaliată cu bronz la întrecerea continentală a cadetelor. Amalia a fost întrecută în finală de unguroaica Emese Domonkos cu 15-10.  Rosemarie Benciu a terminat pe locul 6 iar Alexandra Mitruș pe poziția a 14-a. România are patru sportive în top 15 la această armă, sabie feminin, cadete. Felicitări sportivelor și tuturor antrenorilor care au contribuit la acest succes: Irina Covaliu, Sandu Constantin, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Chiculiță, Cristian Lupu, Andreea Doană și Ciprian Gălățanu! Suntem mândri de voi!“, se arată în comunicatul emis de către Federaţia Română de Scrimă.

Citeşte şi: Handbal / Şansă uriaşă pentru „U“ Craiova! Duel cu Constantin Brâncuşi în optimile Cupei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS