14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Campionatul Balcanic a adus două medalii pentru CSU Craiova! Performanţă şi la echipe

Lupte / Campionatul Balcanic a adus două medalii pentru CSU Craiova! Performanţă şi la echipe

Săptămâna trecută, la Bucureşti, a avut loc Campionatul Balcanic de lupte U15 şi U17, precum şi concursul pe echipe. CSU Craiova a participat cu doi sportivi, iar ambii au reuşit să performeze la capătul a patru zile extrem de ostenitoare. De asemenea, naţionala României a devenit campioană balcanică la U17 şi vicecampioană balcanică la U15, ambii sportivi olteni contribuind decisiv la aceste succese de răsunet.

În concursul individual, la U15, Florin Mihalcea (cat. 52 kg) şi David Boicea (cat. 62 kg) au obţinut medaliile de bronz, la capătul unor meciuri extrem de disputate. Menţionăm faptul că Mihalcea a fost la 20 de secunde distanţă de o posibilă finală, dar a clacat în faţa unui sportiv grec, care avea să devină şi campion. La U17, Mihalcea a terminat pe cinci, iar Boicea pe şapte.

În competiţia pe echipe, ambii sportivi de la CSU Craiova au contribuit la titlul de vicecampioană balcanică obţinut de echipa României la U15. Totodată, la U17, Florin Mihalcea şi-a adus aportul din plin la triumful României, după ce a câştigat două meciuri.

Aurel Cimpoeru: „Sunt bucuros că am făcut treabă şi că am scăpat fără accidentări!“

Antrenorul celor doi sportivi de la CSU Craiova, Aurel Cimpoeru, a povestit pentru GdS desfăşurarea meciurilor de la Bucureşti şi emoţiile trăite de pe margine. Totodată, acesta s-a arătat mulţumit de mai multe aspecte după acest Campionat Balcanic extrem de intens.

„La Bucureşti, pe timpul a patru zile, a avut loc acest Campionat Balcanic de mare interes. Deşi sportivii noştri sunt la 15 ani, au participat şi la U17, ceea ce a fost extrem de greu pentru ei. Sunt extrem de bucuros de faptul că au scăpat cu bine de aceste zile pline, fără accientări şi că au făcut şi ceva treabă. Am avut emoţii să nu plecăm accidentaţi, pentru că băieţii mei nu au avut până acum parte de competiţii care se întind pe atâtea zile. Cu siguranţă puteam obţine mai mult decât aceste medalii de bronz. La U15, Mihalcea mai avea 20 de secunde şi putea ajunge în finala mare. O clipă de neatenţie, de presiune a făcut să nu asculte indicaţiile şi a pierdut la limită intrarea în finală. Cel care a câştigat acest meci a şi triumfat şi a ieşit campion balcanic. Asta mă face să cred că Mihalcea este, de fapt, campion balcanic, că are potenţialul şi puterea de a fi cel mai valoros.

La Boicea mă aşteptam la mai mult. A clacat într-un meci cu un sportiv din România. A tratat cu puţină lejeritate acel meci, iar acest lucru l-a costat. Una peste alta, pot spune că sunt mulţumit de progresul pe care-l au. Avem un drum lung de parcurs. De la anul o sa intre la categoria U17 şi trebuie să pregătim de acum anul viitor. La individuale U17 nu au reuşit niciunul să se claseze pe podium. Mihalcea a terminat pe cinci, iar Boicea pe şapte. Echipa U15, cea care a ieşit vicecampioană balcanică, a trecut de Bulgaria cu 7-3, de Macedonia tot cu 7-3 şi a cedat în duelul cu Moldova cu scorul de 6-4. Trebuie să menţionez şi faptul că Florin Mihalcea şi-a adus aportul la câştigarea titlului. Acesta a trecut cu brio de meciurile cu Bulgaria şi Macedonia, dar a pierdut cu Moldova. Această îngrângere nu a cântărit prea mult, pentru că ceilalţi băieţi au câştigat şi astfel România a devenit campioană balcanică“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Volei (m) / Seriozitate indiferent de adversar! Pascu şi Lică, mulţumiţi de victoria din Ardeal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS