10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic, interzis în Canada, la Rogers Cup

Novak Djokovic, interzis în Canada, la Rogers Cup

Novak Djokovic nu va putea juca la Rogers Cup, al șaselea Masters al anului, care se dispută la Montreal, în perioada 8-15 august 2022. Sârbul, proaspăt campion la Wimbledon, nu poate intra în Canada dacă nu e vaccinat.  

Interzis la Australian Open pentru că era nevaccinat, Nole și-a recăpătat cu greu forma, reușind abia la Wimbledon să pună mâna pe un trofeu major. Acum, Djokovic va fi forțat, cel mai probabil, să-și ia alte săptămâni bune de pauză.

„Situația e clară. Fie Canada va schimba regulile privind vaccinarea, fie va trebui să-și suflece mânecile și să primească vaccinul”, a spus Eugen Lapierre, directorul Canada Open.

Jean Yves Duclos, ministrul sănătății din Canada, i-a transmis la rândul său un mesaj ferm marelui campion sârb: „Regulile se aplică tuturor. Există unele excepții, dar regulile sunt reguli. Pandemia încă nu s-a terminat!”.

„După cum stau lucrurile acum, nu pot călători nici în Australia, nici în SUA, dar sper să primesc vești pozitive în curând. Cred că lucrurile se vor schimba pentru Australian Open 2023. Pentru US Open nu mai e prea mult timp, dar speranța moare ultima. Mi-aș dori să evoluez la aceste turnee, dar dacă nu voi putea, nu este finalul lumii“, a spus Djokovic.

Citeşte şi: Marţea neagră de la Hamburg! Bara şi Ruse, învinse clar de Kontaveit şi Pera

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS