28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMarţea neagră de la Hamburg! Bara şi Ruse, învinse clar de Kontaveit şi Pera

Marţea neagră de la Hamburg! Bara şi Ruse, învinse clar de Kontaveit şi Pera

Ziua de marți a fost una tristă pentru reprezentantele României la turneul de la Hamburg! Irina Bara (România, 125 WTA) a cedat greu în fața favoritei principale a turneului WTA 250 de la Hamburg: 3-6, 6-7(3) cu Anett Kontaveit (Estonia, 2 WTA). De asemenea, Gabriela Ruse, campioana en-titre, a cedat fără drept de apel, scor 0-6, 4-6 cu Bernarda Pera (SUA, 81 WTA).

Irina Bara a făcut un meci solid în runda inaugurală de la Hamburg, turneu dotat cu premii în valoare totală de 203.024 de euro! Bara chiar a servit în două rânduri pentru a egala la seturi, dar Kontaveit a realizat rebreak-ul de fiecare dată, impunându-se cu 3-6, 6-7(3).

Românca a condus cu 5-3 în setul secund și putea trimite partida în decisiv, dar miza duelului cu estona și-a spus cuvântul. Setul a ajuns în tie-break, iar Kontaveit i-a mai lăsat doar trei puncte sportivei noastre, scor 3-6, 6-7(3). Anett a servit un as și a comis o dublă greșeală, în timp ce Irina a reușit tot un as și a făcut trei duble greșeli.

Gabi, de nerecunoscut

Gabriela Ruse (România, 69 WTA), campioana en-titre a turneului WTA 250 de la Hamburg, a fost eliminată şi ea de Bernarda Pera (SUA, 81 WTA), scor 0-6, 4-6, în primul tur. Gabriela Ruse va pierde punctele acumulate după titlul cucerit anul trecut (7-6, 6-4 în finala cu nemțoaica Andrea Petkovic) și va suferi o cădere abruptă în clasamentul WTA.

Gabriela Ruse nu și-a putut apăra titlul de la Hamburg, pierzând încă din primul tur la turneul dotat cu premii în valoare totală de 203.024 de euro! Românca a picat pe locul 103 în clasamentul live, aflându-se cu 34 de poziții mai jos decât săptămâna trecută. Gabriela Ruse și-a început ascensiunea în tenis anul trecut, când a cucerit primul ei trofeu în circuitul WTA la Hamburg! Gabi nu a luat însă cele mai inspirate decizii, renunțând la serviciile antrenorului Andrei Cociașu, cel care a ajutat-o să pătrundă în Top 100.

Meciul cu Bernarda Pera a fost fără istoric, sportiva din SUA defilând la retur! Iar Gabriela Ruse i-a făcut numeroase cadouri acesteia: nu mai puțin de 11 duble greșeli a comis românca! De asemenea, Pera i-a luat de șapte ori serviciul lui Ruse, în timp ce Gabi a reușit numai trei break-uri, scor final 0-6, 4-6.

În competiția din Germania a mai rămas o singură româncă, Alexandra Cadanțu-Ignatik (172 WTA), calificată în optimile de finală după 6-3, 2-6, 6-2 cu Nao Hibino (Japonia, 259 WTA).

Citeşte şi: Irina Begu a tras tare pentru accederea în optimile de la Palermo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS