17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / David Boicea, locul al treilea la Turneul Internaţional U15 de la Cluj-Napoca

Lupte / David Boicea, locul al treilea la Turneul Internaţional U15 de la Cluj-Napoca

În weekendul tocmai încheiat s-a disputat la Cluj-Napoca un Turneu Internaţional U15 Wrestling Challenge, competiţie la care au participat 18 ţări cu tradiţie în lupte. România a fost reprezentantă de doi sportivi, Mihalcea şi Boicea (CSU Craiova), iar al doilea dintre ei a reuşit clasarea pe locul al treilea şi, implicit, s-a ales cu medalia de bronz. Florin Mihalcea a încheiat competiţia pe locul al 5-lea. De menţionat că acesta a fost un campionat de anvergură, solicitant, la care au fost prezenţi tot felul de sportivi de calitate de la şcoli de lupte excelente.

Aurel Cimpoeru: „S-a învăţat ce trebuia de la acest concurs!“

Aurel Cimpoeru a stat de vorbă cu GdS şi ne-a povestit ce s-a întâmplat mai exact la competiţia din Ardeal. Acesta s-a bucurat de medalia obţinută de Boicea şi a menţionat că este convins de faptul că sportivii săi se pot dezvolta şi mai mult din punct de evdere sportiv.

„Florin a pierdut la limită medalia, pentru că în meciul de dinainte a fost învins la 3-3 de un sportiv moldovean. A fost vorba de neatenţie pe câteva secunde, poate şi emoţii, pentru că a fost un turneu puternic. Neavând experienţa unei asemenea competiţii, Florin a fost puţin copleşit şi cred că asta l-a afectat. A văzut că este foarte aproape şi de o medalie…În rest a făcut un concurs bun, cu sportivi valoroşi din Georgia. A şi câştigat împotriva unui sportiv din Ungaria, dar mă aşteptam să ia o medalie aici. Asta nu înseamnă că e capăt de ţară, pentru că mai e ceva timp până la Campionatul European şi mai putem lucra. De asemenea, înainte de European mai putem merge în Grecia, pentru a mai căpăta o altă experienţă internaţională.

De partea cealaltă, medalia de bronz a lui Boicea este una binevenită. David putea lua chiar şi primul loc, dar a judecat o fază greşit. A fost foarte atent să nu greşească, în loc să fie concentrat să îi facă acţiunile. S-a văzut o oarecare lipsă de încredere, dar sunt sigur că a învăţat ce trebuia de la acest concurs şi că se va prezenta mult mai bine la ce va urma. În aceste competiţii internaţionale, toţi sportivii mei au participat sub steagul României, dar ei sunt legitimaţi la CSU Craiova. Mai avem Campionatul European de cadeţi (17-19 iunie), unde Mihalcea va participa la cat. 51 kg, apoi mergem în Grecia să pregătim aşa cum trebuie Europeanul. Acum, la cadeţi, sper ca Florin să lupte cum trebuie, să facă o treabă bună şi să se claseze cât mai sus posibil. Va conta mult pentru încrederea lui“, a declarat Aurel Cimpoeru, antrenorul sportivilor.

„Băieţii îşi doresc să devină mai valoroşi“

Antrenorul craiovenilor a manţionat că elevii săi îşi doresc să performeze în lumea luptelor, chiar dacă sunt nevoiţi să sacrifice unele lucruri.

„Băieţii îşi doresc să participe la fiecare competiţie, pentru că ştiu că doar aşa pot deveni şi mai valoroşi. Ca să ajungă departe, trebuie să muncească din greu, pentru că doar aşa îţi poţi atinge obiectivele. Este greu, normal, pentru că timpul lor este limitat, nu pot face tot ceea ce fac copiii normali, fără o altă activitate. Dar fără sacrificii nu poţi ajunge prea departe în viaţă“, a mai adăugat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Judo / LPS Petrache Trişcu a obţinut o medalie de aur şi două de bronz la CN U14

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS