22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Clubul CSU Craiova, medaliat de patru ori la Campionatul Naţional de seniori

Judo / Clubul CSU Craiova, medaliat de patru ori la Campionatul Naţional de seniori

Campionatul Naţional de seniori (Cluj-Napoca, 27-29 mai) a fost prilejul perfect pentru sportivii de la CSU Craiova să impresioneze din nou şi să mai obţină câteva medalii care mai de care mai strălucitoare. Sub îndrumarea lui Mihai Voinea, Cleonia Riciu, Alexia Uşurelu, şi Dorina Prejbeanu s-au ridicat la un nivel înalt, iar la final au fost premiate. De asemenea, au fost acordate şi trei locuri cinci pentru Alexia Uşurelu (Open), Daria Gheorghe (48 kg) şi Cătălin Bota (90 kg).

Cleonia Riciu se poate lăuda după această competiţie cu o medalie de argint la cat. 57 kg, dar şi cu una de bronz la Open. De asemenea, Alexia Uşurelu a luat argintul la cat. 78 kg, în timp ce Dorina Prejbeanu a obţinut medalia de bronz la cat. 48 kg.

Atenţie exclusivă copiilor

Mihai Voinea, antrenorul sportivilor de la CSU Craiova, a explicat pentru GdS cum evoluează sportivii săi şi care sunt ajutoarele ce au dus la performanţele obţinute de-a lungul timpului. De asemenea, acesta ne-a mai spus că are mare grijă de sănătatea sportivilor săi.

„Cleonia şi anul trecut a luat medalie. La Openul European a fost medaliată cu argint la 52 kg, nu la 57 kg, la cât a participat acum. Ea va trage tare la 52 kg pentru calificarea la Paris, pentru că este categoria ei, se potriveşte şi pentru înălţime, pentru tot. Acum nu avea rost să o slăbesc pentru acest Campionat Naţional, chiar dacă antrenorul de lot mi-a cerut asta. Nu putem să facem ce vrem cu sportivii, să-i stoarcem de fiecare dată, pentru că aria de selecţie nu este la fel de mare precum a Rusiei, Germaniei etc. Trebuie să-i protejăm, că dacă nu sunt şanse să-i pierdem.

Avem grijă de fiecare dată ce suplimente alimentare folosim, care este regimul necesar pentru fiecare sportiv în parte, în funcţie şi de kilogramele fiecăruia. Îi mulţumim doamnei Valentina Dinu, de la Policlinica Sportivă, pentru fiecare moment de atenţie acordat şi pentru că ne ajută cu sfaturi şi cu informaţii benefice. Avem şi aparatele de forţă specifice, care ne ajută foarte mult, şi lucrăm pe ele astfel încât, în momentul în care este la competiţie şi pune mâna pe o adversară, să simtă că o domină din prize. Acest sport este compelx, trebuie să le ai pe toate, nu doar viteză sau priză.

Rămânem în priză acum, pentru că în această săptămână avem Finala de copii (U14) la Braşov. Imediat apoi, după Evaluarea Naţională, va fi Cupa României de seniori, la Bucureşti, iar pe 20 o să plec cu Cleonia la Porec, în Croaţia“, a declarat Mihai Voinea, antrenorul sportivei.

Citeşte şi: Lupte / Alisa Bora şi Adelina Mihalcea, medaliate cu bronz la Cupa României U20

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS