11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLupte / Alisa Bora şi Adelina Mihalcea, medaliate cu bronz la Cupa României U20

Lupte / Alisa Bora şi Adelina Mihalcea, medaliate cu bronz la Cupa României U20

În perioada 28-29 mai a avut loc Cupa României U20 la lupte, iar clubul CSU Craiova a participat cu trei sportivi. La final, Alisa Bora (50 kg) şi Adelina Mihalcea (76 kg) au fost medaliate cu bronz, în timp ce Ştefi Bora s-a clasat pe locul al 5-lea la cat. 70 kg. Toţi luptătorii sunt pregătiţi de Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru.

Contactat de GdS, antrenorul sportivilor de la CSU Craiova, Aurel Cimpoeru, consideră că rezultatul final al Alisei Bora putea fi altul dacă şi traseul ar fi fost diferit.

„Sincer, mă aşteptam la aceste rezultate. Poate la Alisa ar fi fost o medalie mai strălucitoare dacă ar fi prins un culoar mai bun, dar în categoria ei se află o sportivă de la Rapid de calitate, care este şi vicecampioană europeană la cadeţi. A făcut de ceva timp pasul la juniori şi era greu de învins. Până la urmă, pentru mine cel mai mult contează aurul, iar Alisa, momentan, are valoare de locurile 2-3“, a declarat antrenorul luptătorilor craioveni.

Aşteptări de la turneul internaţional U15

În perioada următoare va urma un turneu internaţional U15 la Cluj, iar Aurel Cimpoeru a mărturisit că are aşteptări de la sportivii săi, Florin Mihalcea şi David Boicea. Acesta consideră că evoluţia de la această competiţie va conta extrem de mult, mai ales că vor participa luptători valoroşi.

„Va urma un turneu internaţional U15 la Cluj-Napoca. Este un turneu foarte puternic pe nivelul acesta de vârstă şi, nefiind foarte multe competiţii internaţionale de genul, vor participa de această dată cei mai valoroşi sportivi. Vom participa cu Florin Mihalcea şi cu David Boicea şi sperăm să facem o treabă bună, să confirmăm atât aşteptările mele, cât şi pe cele ale Federaţiei Române. Apoi, vom începe pregătirile pentru Campionatul European de la Zagreb, dar, deocamdată, ne axăm pe această competiţie de la Cluj. Până în European ar mai fi un interimar în Grecia, unde mi-aş dori să-i mai verific încă o dată pe băieţi, dar va depinde foarte mult de comportamentul lor de la acest turneu U15“, a adăugat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: Gimnastică / Asta da reuşită! Gabriel Burtănete a luat aurul la Cupa Mondială

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS