7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, medaliată de şase ori la Campionatul Naţional de Box

SCM Craiova, medaliată de şase ori la Campionatul Naţional de Box

SCM Craiova se poate lăuda începând din această săptămână cu şase medalii la Campionatul Naţional de Box, una mai strălucitoare ca alta. Eugenia Anghel şi Silvia Meltzer au obţinut medaliile de aur la categoriile 48 senioare, respectiv 44 kg cadete, în timp ce argintul a fost câştigat de Angelica Broncea şi Elena Pantelică, la 60 kg senioare şi 75 kg tineret. Medaliile de bronz le-au obţinut Carla Broncea (54 kg cadete) şi Mădălina Nicula (50 kg senioare).

Rezultate peste aşteptări

Dora Mustăţea, unul dintre antrenorii fetelor de la SCM, s-a declarat mulţumită de rezultatele obţinute de sportive la Campionatul Naţional şi a vorbit puţin despre obiectivele de la Mondial.

„Am avut parte de un Campionat Naţional de excepţie. Rezultatele au fost puţin peste aşteptările noastre, dar munca se pare că ne este răsplătită. Am venit cu şase medalii din şase posibile, două de aur, două de argint şi două de bronz. Eugenia Anghel şi-a demonstrat încă o dată valoarea, iar acum este pregătită să participe la Campionatul Mondial, din octombrie. Urmează câteva turnee de pregătire cu lotul naţional, turnee internaţionale, iar apoi va merge la Mondial.

Ne-am dori ca Eugenia să obţină un loc trei, dar avem ca obiectiv locul al cincilea. A doua medalie de aur a fost câştigată de Silvia Meltzer, la cadete. Este o sportivă excelentă, de viitor, de perspectivă, de la care avem aşteptări şi ne dorim să îi calce pe urme Eugeniei. Din păcate, Elena Pantelică şi Angelica Broncea s-au oprit în finală şi au luat medaliile de argint, în timp ce Carla Broncea şi Mădălina Nicula au adus medaliile de bronz“, a spus Dora Mustăţea, pentru GdS.

Dora a mărturisit că fetele sale se inspiră de la Claudia Nechita, pugilista care a reprezentat România la Olimpiada de la Tokyo.

„Acesta a fost şi an Olimpic, am avut şi reprezentant acolo, pe Claudia Nechita, care a câştigat şi primul meci din istoria României la JO. Aceasta este şi un exemplu pentru fete, pentru noi toţi şi sper să atragem cât mai multe sportive să vină în sala de box. Fetele se aduc unele pe celelalte. Avem, practic, două familii, pentru că Meltzer şi cu Nicolae sunt surori, la fel şi Carla şi Angelica Broncea“, a adăugat Dora.

Ion Dragomir: „Am făcut cinste acestui club şi oraş“

Ion Dragomir, colegul Dorei Mustăţea, este mândru de rezultatele înregistrate de pugilistele sale şi a vorbit la superlativ despre Eugenia Anghel, cea care impresionează de la competiţie la competiţie.

„A fost o competiţie disputată, deoarece, după pandemie, fetele au venit cu ambiţie mai mare şi cu o poftă deosebită de performanţă. Fiecare şi-a dorit prezenţa pe podium, iar acest lucru s-a văzut din atitudine. Au participat în jur de 230 de sportive din toată ţara. Eu, împreună cu Dora Mustăţea, am reprezentat clubul SCM Craiova cu şase sportive. În ediţia trecută, aceste fete au obţinut tot şase medalii, doar că de această dată au fost şi mai strălucitoare. La Eugenia Anghel ne aşteptam, oarecum şi ne doream extrem de mult să triumfe. Remarc faptul că este pentru a 5-a oară când „Jeni“ devine campioană naţională şi este nominalizată să participe la Mondial. Celelalte fete au dorit să schimbe culoarea medaliilor obţinute la ediţia precedentă şi se pare că au şi reuşit“, a menţionat Ion Dragomir.

De asemenea, maestrul Dragomir îşi doreşte ca Eugenia să termine pe podium la finalul Campionatului Mondial din octombrie.

„Avem rezultate şi în anii precedenţi, iar toate fetele încearcă să se apropie cât mai mult posibil de valoarea Eugeniei Anghel. Ţin să mulţumesc conducerii pentru că ne oferă condiţii bune de antrenament şi deplasare. Se pare că nu i-am dezamăgit, am făcut cinste acestui club şi oraş. Ţin să reamintesc că Anghel, pe lângă medaliile obţinute la nivel naţional, la Cupă şi CN, a mai obţinut şi medalii internaţionale la Cupa Mondială, desfăşurată în Germania, la Koln şi la Balcaniada din Croaţia. Ne dorim extrem de mult şi facem tot ce ne stă în putinţă să câştigăm o medalie la Campionatul Mondial“, a încheiat antrenorul.

Citeşte şi: Astăzi are loc cununia civilă a Simonei Halep cu Toni Iuruc! Invitat de gală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS