6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Rezultate remarcabile pentru sportivii de la LPS în sezonul de sală

Atletism / Rezultate remarcabile pentru sportivii de la LPS în sezonul de sală

Atleții de la Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu Craiova au avut parte de un sezon de sala cu rezultate extraordinare, care dau încredere mișcării atletice din Bănie. Având în vedere faptul ca nu beneficiază de o sala de antrenament, atleții s-au descurcat onorabil la aceste competiții desfășurate în sală.

Alexandru Iordache a obţinut medalia de aur

În perioada 13-14 martie, la Bacău, a avut loc Finala Campionatului Național de juniori 3, competiţie la care au participat mai mulţi sportivi legitimaţi la LPS „Petrache Triscu“. Aceştia au reuşit să obţină rezultate importante, printre care şi o medalie de aur.

Alexandru Iordache s-a clasat pe primul loc în proba de 400m, obţinând medalia de aur. De asemenea, la 60m, acesta s-a clasat pe poziţia a cincea.

Ştafeta masculină 4x400m, alcătuită din Alexandru Iordache, Erik Tudor, Mihai Neagoie şi Alexandru Ciupancu, a obținut locul al treilea.

La feminin, ștafeta alcătuită din Andreea Triculescu, Ştefania Chirilă, Maria Velcea, Delia Ilie, a obținut locul al 5-lea în ștafeta 4x400m.

Fetele au impresionat!

Totodată, un rezultat fantastic pentru atletismul craiovean l-a obţinut şi Adina Băcăoanu la Campionatul National de Probe combinate U16. Aceasta s-a clasat pe locul al treilea şi a obţinut medalia de bronz, rezultatul fiind cu atât mai important cu cât antrenamentele şi pregătirea le-a desfăşurat în aer liber.

De remarcat şi faptul că Ștafeta de 4 x 1 tur, alcătuită din Bianca Mita, Daria Munteanu, Ana Maria Stanulescu şi Alexandra Budica a obţinut argintul, după ce a încheiat Campionatul National de Copii 1 pe locul al doilea.

Nu în ultimul rând, la finele săptămânii trecute, la Bucureşti, s-a desfăşurat Campionatul National de U16. Mihaela Coman (LPS Petrache Trişcu) a încheiat locul 2 la 3km marş.

„Ne bucurăm că avem un stadion modern de atletism, dar o sală specială de atletism nu avem în Craiova, cel puţin deocamdată. Sezonul de sală îl facem tot afară. Aceste rezultate ne dau speranţe să credem că atletismul, după ce a stat şase ani prin parcuri, îşi va reveni. Şi, până la urmă, este bine pentru toată mişcarea sportivă, nu doar pentru noi. Probele combinate înseamnă foarte multe probe pe care trebuie să le desfăşori în sală, iar noi ne-am dus şi ne-am bătut cu oraşe care au sală, care găzduiesc campionate. Şi, mai mult de atât, am reuşit să obţinem o medalie, ceea ce înseamnă extrem de mult“, a spus Cătălin Brânduşoiu, direct adjunct LPS Petrache Trişcu.

Citeşte şi: Judo / Cleonia Riciu (CSU Craiova), medaliată cu aur la CN de Seniori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS