12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalNe-am trezit târziu! România a pierdut în Suedia, dar jocul demonstrează că se poate

Ne-am trezit târziu! România a pierdut în Suedia, dar jocul demonstrează că se poate

România a fost învinsă de Suedia cu 33-30 în primul meci din campania de calificare la Euro 2022 – handbal masculin, desfășurat la Partille. A fost primul meci al tricolorilor din Grupa a 8-a.

Selecționerul Rareș Fortuneanu și-a dorit o echipă de „războinici” în Suedia, după cum declara zilele trecute, jucători determinați, cu atitudine, aceasta fiind singura șansă de a mai reduce din diferența de valoare față de adversari. Și a avut-o, în special în repriza a doua, când tricolorii au făcut una dintre cele mai bune reprize după foarte multă vreme.

Declicul în prima parte a jocului s-a produs în minutul 6, la scorul de 4-3. Un adversar i-a rupt tricoul lui Dan Racoțea, iar acesta s-a dus la margine pentru a schimba repede tricoul. Spre surprinderea lui, nu a primit niciunul, pentru că, pur și simplu, nu a existat altul de rezervă imprimat. Handbalistul, care făcea la momentul respectiv atât faza de atac, cât și cea de apărare, a fost nevoit să aștepte câteva minute până când un alt tricou a fost realizat pe loc, timp în care adversarii au profitat și s-au distanțat la 7-3.

Suedezii și-au folosit din plin cea mai importantă armă în prima repriză, contraatacul, iar până în minutul 13 s-au desprins la 11-3. După acest iureș al Suediei, România a reușit să stabilizeze situația, astfel că până la pauză s-a menținut diferența de opt goluri, 20-12.

O repriză fantastică

În partea secundă, de la cabine parcă a ieșit o altă echipă a României. Chiar dacă gazdele s-au desprins la zece goluri imediat după pauză, 24-14, România a arătat de aici și până la final că știe, la rândul ei, să joace rapid. Tricolorii au avut atitudine și istețime și au reușit să-și surprindă des adversara. România a început o cursă de urmărire, iar în decurs de aproximativ 15 minute a redus șapte goluri din diferență (24-27).

Suedezii au început să simtă pericolul, iar băieții lui Fortuneanu au încercat să-și ridice și mai mult nivelul. România a avut două șanse de a se apropia la două goluri, dar nu le-a fructificat. Au fost, probabil, singurele momente din ultimele 25 de minute ale jocului când ceva nu i-a ieșit, suficiente, însă, pentru Suedia, ca să se desprindă în învingătoare. La final, gazdele s-au impus cu 33-30, dar tricolorii au arătat, de această dată, că au șanse să prindă Euro 2022 dacă vor continua în același stil și cu Muntenegru.

Suedia: Aggefors, Johanesson – Nilsson, Darj (3), Pettersson (3), Gottfridsson (4), Lagergren (5), Wanne (9), Lindskog, Persson (1), Jeppson (2), Claar, Jonsson, Chrintz, Pellas (5), Carlsbogard (1).

România: Popescu, Iancu – Csepreghi (3), Fenici, Sadoveac (3), Ghiță (4), Bujor (4), Szasz (1), Negru (4), Racoțea (1), Dumitriu (6), Thalmaier, Fotache, Botea, Căbuț (4), Dedu.

În celălalt meci din grupă, jucat miercuri, Muntenegru a dispus de Kosovo cu 32-25.

Tricolorii își continuă parcursul în Grupa 8, duminică, de la ora 18:30, cu o partidă în compania selecționatei Muntenegru (Baia Mare).

Echipa naţională masculină de handbal nu s-a mai calificat la un turneu final din 1996.

Citește și: SCM Craiova s-a întors de la Sf. Gheorghe cu trei victorii și 11 cazuri de Covid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS