10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalTurneul amical de la Vâlcea, sub semnul întrebării. Se aşteaptă decizia DSP

Turneul amical de la Vâlcea, sub semnul întrebării. Se aşteaptă decizia DSP

SCM Vâlcea a ratat cinci dintre partidele de verificare programate în această perioadă din cauza deciziei de la DSP, de a nu lăsa să se desfăşoare niciun meci de handbal. S-a anulat dubla cu Universitatea Cluj, dar şi turneul de la Craiova, care ar fi trebuit să aibă loc weekend-ul trecut. În Bănie, campioana României ar fi trebuit să dea piept cu HC Zalău, echipa naţională de tineret şi formaţia gazdă, SCM Craiova. Toate condiţiile au fost întrunite, jucătoarele au făcut testele pentru coronavirus, dar în cele din urmă DSP a spus concret „NU”.

Antrenorul formaţiei vâlcene, Florentin Pera, îşi doreşte ca în cel mai scut timp lucrurile să se aşeze, pentru ca echipa sa să poată disputa şi jocuri amicale.

„Pregătirea se desfăşoară în condiţii normale, dar faptul că ne lipsesc jocurile de pregătire normal că este un dezavantaj. Alte echipe din Europa sunt cu un pas înaintea noastră. În ţări precum Ungaria, Danemarca, Germania, Rusia s-au jucat meciuri amicale în weekend-ul precedent. În aceste condiţii, toate echipele din România care au adversare din aceste ţări vor pleca cu un handicap în lupta din cupele europene.

Referitor la turneul de la Craiova, noi am îndeplinit toate condiţiile pentru a participa. Ne-am făcut testele pentru a treia oară. Iniţial, DSP Dolj a spus că se joacă. Dar, spre sfârşitul săptămânii, am fost anunţaţi că nu se va mai desfăşura acest turneu. Ne-au fost anulate deja cinci meciuri amicale, ceea ce nu este bine pentru echipa noastră. Trebuie să ţinem cont că în septembrie vor începe şi meciurile din Liga Campionilor. De asemenea, incertitudinea vizavi de startul noului sezon competiţional nu ne ajută în procesul de pregătire. Dacă lucrurile nu revin la normal în perioada următoare, există posibilitatea ca startul noului sezon să fie amânat”, a spus tehnicianul formaţiei Vâlcene, Florentin Pera, citat de Arenavâlceană.

Pera: Este o situaţie dificilă

Şi turneul de la Vâlcea, programat vineri şi sâmbătă în localitate, este sub semnul întrebării. Campioana ar urma să se dueleze cu Rapid Bucureşti, Gloria Buzău şi HC Zalău.

„Aşteptăm noi informaţii legate de modul în care ne putem desfăşura activitatea în perioada următoare. Pe 7 şi 8 august avem un turneu programat pe propriul teren şi nu ştim dacă se va juca. Este o situaţie dificilă. Fără jocuri amicale nu ne putem edifica în privinţa stadiului de pregătire actual. De asemenea, nu putem spune unde ne aflăm şi ce avem de făcut pentru a progresa în perspectiva jocurilor oficiale. Am mai avea pe 13-14 două partide amicale la Cisnădie, dar nimic nu e sigur”, a mai spus Florentin Pera.

Citeşte şi: Orientare / Sportivii de la CSU Craiova au impresionat la ,,Festivalul de Orientare”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS