8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrientare / Sportivii de la CSU Craiova au impresionat la ,,Festivalul de Orientare"

Orientare / Sportivii de la CSU Craiova au impresionat la ,,Festivalul de Orientare”

După aproape un an de la ultima competiţie internaţională, sportivii de la CSU Craiova au participat la sfârşitul săptămânii trecute la ,,Festivalul de Orientare” din Bulgaria, care a inclus ,,Shumen Fortress -Siven Cup” şi Cupa Bulgariei. La aceste competiţii care s-au desfăşurat pe platoul Shumen au participat peste 700 de sportivi.

  La „Shumen Fortress -Siven Cup”, competiţie de medie distanţă, toţi sportivii Craioveni au urcat pe podiumul de premiere: Cristi Mirea – locul I la M10 , Andra Anghel – locul II – senioare elită, Alexandru Blejdea – locul III -seniori elită, Radu Mirea – locul II la M16, Costi Deaconescu – locul I la M14 si Veronica Minoiu – locul I la masters.

Andra Anghel, prima la Cupa Bulgariei

 Cupa Bulgariei a însumat 3 zile de concurs de lungă distanţă, într-o zonă de pădure în care alternau porţiunile alergabile cu cele cu alergare îngreunată din cauza vegetaţiilor dense, cu multe posturi de control în care sportivii puteau greşi dacă nu abordau cu mare atenţie ,,atacarea” acestora. Lipsa starturilor în competiţii în acest an a contat într-un decisiv la poziţia în clasamentul final a sportivilor craioveni juniori. De menţionat, de asemenea, că aceştia au mai alergat pe lângă posturi şi au pierdut timp pretios. Experienţa, alergarea şi valoarea şi-au spus cuvântul în clasamentul la senioare, unde Andra Anghel a dominat clar primele două zile de concurs şi a plecat cu un avans deciziv în etapa a 3-a.

Sportiva de la CS Universitatea Craiova a alergat prudent în ultima zi şi a câştigat cu un avans de 6 minute şi 25 de secunde. Este un lucru de remarcat, având în vedere că Bulgaria a avut reprezentante în aproape toate finalele campionatelor mondiale din ultimii 20 de ani. La masters, Veronica Minoiu a urcat pe cea mai înaltă treapta a podiumului de premiere, Alexandru Blejdea a ocupat locul al 6-lea la seniori elită, George Minoiu a obţinut locul 4 la M21A, în timp ce Radu Mirea locul 7 la M16.

Pentru sportivii de la CS Universitatea Craiova vor urma alte competiţii, Campionatul Naţional pe echipe la seniori şi Cupa Romaniei. Ele vor avea loc la Baia Mare, în perioada 20-22.08.2020.

„Nu m-am aşteptat la o comportare chiar atât de bună a sportivilor noştri”

Antrenorul craiovenilor s-a arătat surprins de forma bună a sportivilor săi, având în vedere perioada scurtă de pregătire. De asemenea, acesta este convins că la Baia Mare, la Campionatul Naţional pe echipe, elevii săi vor performa din nou.

„A fost o revenire neaşteptat de bună după această pauză competiţională foarte lungă. De anul trecut noi am avut doar competiţii de iarnă, pentru că din luna martie s-a întrerupt orice activitate odată cu pandemia. Nu m-am aşteptat la o comportare chiar atât de bună a sportivilor noştri, dar sunt foarte mulţumit de rezultate. Cluburile sportive şcolare şi universitare nu au avut voie în toată această perioadă să facă antrenamente colective, ci doar individuale. Practic noi am început să ne pregătim de la 1 iulie, deci pot spune că am avut o perioadă foarte scurtă la dispoziţie. Este un sport individual şi dacă nu te pregăteşti, nu ai şanse de izbândă. Meritele sunt ale lor, pentru că şi-au dorit, au muncit pentru aceste rezultate.

Peste două săptămâni vom participa la Campionatul Naţional pe echipe. Având în vedere valoarea sportivilor noştri, consider că avem toate şansele ca la finalul competiţiei să ne regăsim pe podium”, a spus Emilian Minoiu, antrenor CS Universitatea Craiova.

Citeşte şi: România, fără reprezentantă la Palermo. Raluca Olaru a pierdut la dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS