14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRafa Nadal, anunţ ferm: Am decis să nu particip la US Open în acest an

Rafa Nadal, anunţ ferm: Am decis să nu particip la US Open în acest an

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial şi deţinătorul trofeului la US Open, a anunţat marţi, pe reţelele de socializare, că nu îşi va apăra titlul la New York în acest an, din cauza condiţiilor sanitare incerte.

„După o analiză atentă, am decis să nu particip la US Open în acest an. Situaţia sanitară este încă foarte complicată în întreaga lume, cu cazuri de Covid-19 şi noi focare epidemice care par scăpate de sub control. Este o decizie pe care nu am dorit niciodată să o iau, dar de această dată îmi urmez inima, care îmi spune că deocamdată este de preferat să nu călătoresc”, a scris jucătorul iberic.

„Ştim că actualul calendar, după patru luni fără să se joace, este o nebunie”, a adăugat Nadal, în condiţiile în care US Open este programat să debuteze pe 31 august şi va fi urmat de turneul de la Roland Garros.

Decizia lui Rafael Nadal nu este chiar o surpriză, în condiţiile în care ibericul îşi exprimase în mai multe rânduri rezervele în privinţa participării la US Open în acest an.

Organizatorii US Open mizează, în schimb, pe prezenţa numărului unu mondial, sârbul Novak Djokovic, care figurează pe lista participanţilor comunicată marţi, alături de alţi şase jucători din Top 10 ATP, printre care austriacul Dominic Thiem, rusul Daniil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alexander Zverev.

Citeşte şi: Turneul de la Madrid a fost anulat oficial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS