14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Stroe: Am avut un număr nepermis de mare de infectări în Liga 1

Ionuţ Stroe: Am avut un număr nepermis de mare de infectări în Liga 1

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a susţinut, într-un mesaj publicat pe un site de socializare, că fotbalul românesc a avut un număr nepermis de mare de cazuri de COVID-19. Acesta a precizat, de asemenea, că în rândul cluburilor a existat o lipsă de disciplină şi rigoare în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie.

„La finalul competiţiei din Liga I avem de tras câteva concluzii. Constatăm, la o lună şi jumătate de când s-a reluat competiţia de fotbal, că am avut un număr nepermis de mare de infectări în rândul fotbaliştilor. A existat şi din partea cluburilor o anumită lipsă de disciplină şi rigoare. E clar că unii nu au reuşit să-şi disciplineze sportivii, nu au reuşit să şi-i protejeze. Vedem că încă lipsesc prevederi esenţiale în regulamentele interne de natură sportivă, care să reglementeze situaţii ce ar fi trebuit să fie clar anticipate. Întotdeauna am declarat şi am susţinut că este important ca o competiţie să se termine pe teren, să se joace după reguli transparente. În această idee, am oferit tot sprijinul nostru, ca Minister al Tineretului şi Sportului, pentru toate sporturile, astfel încât acestea să aibă cadrul legal necesar pentru a-şi putea finaliza competiţiile”, a spus Stroe.

„Trebuie să corectăm greşelile

Stroe este de părere că, din sezonul următor al Ligii I, cluburile care au cazuri de coronavirus şi nu pot fi programate ar trebui să fie sancţionate.

„Pentru următorul campionat, trebuie să corectăm greşelile de până acum. Va trebui să înceapă cu reguli bine definite în avans şi va trebui să ofere un cadru care să acopere toate situaţiile predictibile, pentru a stabili câştigătoarea unui campionat pe teren, aşa cum este şi normal. Toţi trebuie să înţeleagă situaţia actuală, să îşi asume responsabilitatea şi, mai ales, să suporte sancţiunile pentru orice greşeală ce duce la amânarea sau anularea unor partide”, a adăugat ministrul.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS